fbpx

Våra grafiska riktlinjer

Det finns en hel del färdigt informationsmaterial som vi kan använda oss av när vi vill berätta om Röda Korsets Ungdomsförbund i stort. Men då och då kan det behövas material som är anpassat för specifika lokalföreningar, verksamhetsgrupper eller lokala events.

Vid dessa tillfällen kan lokalföreningar eller frivilliga göra egna affischer, foldrar och flyers som berättar om vad som händer lokalt på orten. När dessa skapas är det viktigt att utgå från de grafiska riktlinjerna. De grafiska riktlinjerna är ett stöd för alla som ska kommunicera Ungdomsförbundets verksamhet och anger till exempel vilket typsnitt vi använder, hur loggan får användas och vilka våra färger är.

Det är viktigt att allt informationsmaterial som kommer från Röda Korsets Ungdomsförbund utgår från riktlinjerna – då känner människor igen oss och vår kommunikation blir mer effektiv. Ett undantag är Jourhavande Kompis som har en egen grafisk profil.

Några exempel från våra grafiska riktlinjer:

Vår logga används alltid mot vit bakgrund. Här kan du ladda ned Röda Korsets Ungdomsförbunds logga: För trycksaker (EPS) För tryck (PDF) För webb

Typsnittet vi använder heter Futura. Här kan du hitta gratisversioner av Futura Book och Futura Bold.