fbpx

5.1 Medlemsvärvning

Gratis medlemskap för nya medlemmar under 2016

Från och med 1 januari 2015 är det gratis för nya medlemmar under första året. För att anmäla sig som ny medlem finns ett formulär som en fyller i här. Detta gäller för alla upp till och med det år en fyller 30. Det är dock viktigt att vi rekryterar många i åldern 6-25 år då de är dessa som vi får stadsbidrag för. Det kommer även i fortsättningen krävas att vi har minst 60 % av medlemmarna i varje lokalförening i denna ålder för att vi ska få föreningsbidrag.

Just nu pågår vår medlemskampanj #villvihadetså? och under den perioden finns all information om kampanjen samlat här.

Under kampanjen får den som värvar 5 medlemmar välja en premie ur vår webbshop. Passa på! Mer info om premiervärvning finns här.

Varför är det viktigt att medlemsvärva?

Röda Korsets Ungdomsförbund är en medlemsorganisation, och vi behöver en solid medlemsbas för att vara trovärdiga. Du behöver inte vara aktiv frivillig för att göra skillnad – ett medlemskap i Röda Korsets Ungdomsförbund kan också vara ett sätt att påverka.

Varje medlemskap är ett kvitto på att det finns stöd för vårt lokala arbete bland allmänheten.

Några enkla tips på medlemsvärvning

  • Ställ frågan om någon vill bli medlem under våra utbildningar, erbjud att bli medlem på plats!
  • Informera deltagare och frivilliga i era verksamheter om medlemskapet.
  • Vardagstillfällena ger de bästa möjligheterna att värva. Om alla i RKUF skulle värva en ny medlem skulle vi bli dubbelt så många! Du kanske har några kompisar, syskon eller familjevänner som delar Ungdomsförbundets värderingar och som vill bli medlemmar, ställ frågan!

Har du frågor om medlemskapet och medlemsvärvning. Kontakta föreningsutvecklare med medlemsansvar: josefin.lindh[a]redcross.se

Har er lokalförening idéer på hur en bäst kan medlemsvärva? Eller har ni bilder från någon medlemsvärvaraktivitet, så maila gärna: rkuf@redcross.se – så sprider vi era idéer vidare!