fbpx

Vårt medlemsregister – REDY

För att hålla koll på vilka som är medlemmar i vårt förbund har vi medlemsregistret REDY, som vi delar med Svenska Röda Korset. I REDY kan ni bland annat skriva in vilka som har förtroende- och frivilliguppdrag i er förening och fixa fram kontaktuppgifter till alla era medlemmar.

Tillgång till REDY kan förtroendevalda i lokalföreningen få – det rekommenderas att minst två i styrelsen ansöker om tillgång till systemet. Hur går en då tillväga för att få detta? Jo – ni skickar in en förfrågan till Svenska Röda Korset och bifogar ert senaste FÅM-protokoll så att de kan se att ni har blivit invalda i styrelsen. Meddela att ni vill få ändringsbehörighet i REDY. Mailet skickar ni in till info@redcross.se.

I REDY kan ni uppdatera vilka som har förtroende- eller frivilliguppdrag i lokalföreningen. Ni kan även skriva in vem som ska vara postansvarig och därmed få medlemslistor skickat till sig, bland annat.

I REDY kan ni även få kontaktuppgifter till alla era medlemmar, så ni kan ha möjlighet att uppdatera dem om vad som är aktuellt i föreningen. Ni kan tipsa dem om era events eller skicka ut annonser om lediga uppdrag till exempel!

Medlemmarnas kontaktuppgifter är även mycket bra att ha när ni ska skicka ut kallelsen till ert föreningsårsmöte! Enligt stadgarna ska alla medlemmar få kallelsen skickat till sig. Det går bra att skicka kallelse via e-post till dem som uppgett sin e-postadress när de blev medlemmar. Om ni har medlemmar som saknar e-postadress ska de skickas ut via vanlig post.

En beskrivning av hur ni gör för att få fram medlemslistor finns här. Om länken krånglar kan det vara för att du behöver logga in och ha tillgång till Röda Korsets intranät Rednet först. På Rednet finns även en E-kurs som du kan gå för att bli ett riktigt REDY-proffs! Sök på REDY i sökrutan så hittar du kursen ”E-learning om Redy”.

När ni fått beviljad behörighet och inloggningsuppgifter loggar ni in på Redy här.