fbpx
23/09/2016

Barn och unga behöver någon som lyssnar. Jourhavande kompis är ett lyssnande öra.

Publicerat av: , kommentarer

I vår nya rapport för 2015 om Jourhavande kompis ser vi att vi fortsätter att fylla ett viktigt behov hos unga.

Några high lights ur rapporten:

  1. Det är välkänt att psykisk ohälsa bland unga ökar i vårt samhälle, och vi kan se att behovet av en verksamhet som Jourhavande Kompis fortfarande är stort. Jouren ger ett ovärdeligt stöd till många som mår dåligt eller befinner sig i en utsatt situation.
  2. De flesta som hör av sig är unga tjejer och exempel på ämnen är kärleksrelationer, ångest, oro och fysisk och psykisk ohälsa
  3. Alla jourgrupper gjorde ett enormt arbete – under 2015 hade vi öppet 243 dagar och tog emot nästan 4.000 chattsamtal!
  4. Håll i hatten nu: Totalt chattades det i 3068 timmar under 2015. Det är 127 dygn som våra frivilliga chattat med stödsökande, eller nästan 77 arbetsveckor vilket motsvarar en heltidstjänst under lite mer än 1,5 år!!

Jourhavande kompis drivs av frivilliga unga som chattar anonymt med barn och unga upp till 25 år. Så här säger en av våra frivilliga om sitt uppdrag:

”Världen är tuff och istället för att vänta på att nån annan gör nånting tänkte jag att jag skulle göra nånting och då kändes Jourhavande kompis helt rätt för mig. Och att gå med i Jourhavande kompis är verkligen nåt av det bästa jag har gjort, även om det kan vara tufft att hantera ibland så bidrar det faktiskt till att hjälpa ungdomar direkt och man är inte längre bara nån som tittar på utan faktiskt hjälper till. ”