fbpx
25/05/2019

Förnyat förtroende för Vera

Publicerat av: , kommentarer

Lördagen 25/5 beslutade Riksårsmötet i Visby att förnya förtroendet för Vera Carlbaum-Wrennmark som förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund. Med ett år i nacken är hon nu ivrig att fortsätta utveckla Ungdomsförbundet för att möta en värld i förändring.

Tillsammans med en helt nyinvald styrelse siktar nu Vera Carlbaum-Wrennmark på att stärka vår medmänskliga kraft i samhället. Under hennes första år som förbundsordförande växte Ungdomsförbundet till över 9 000 medlemmar, fler än någonsin förut. Det gjorde oss till Sveriges största humanitära ungdomsförbund och ett av Sveriges största ungdomsförbund.

”Som förbundsordförande har jag försökt lyssna på medlemmarna runtom i landet, som hör av sig varje vecka med frågor, synpunkter och idéer. Deras engagemang för vår organisation framåt. De både bär och är Ungdomsförbundet.”

Vera har varit aktiv inom organisationen sedan tonåring, både som frivillig och förtroendevald. Med sina mer än tio års erfarenhet har hon därför en god förståelse för vad det innebär att vara en del av rödakors- och rödahalvmånerörelsen i världen.

”Det kommer med vissa skyldigheter, och det har aldrig varit viktigare att stå upp för medmänsklighet och humanitet än det är nu. Vi är en del av en global rörelse, där vi utifrån våra olika förutsättningar och våra olika sammanhang står enade för att skydda alla människors lika värde.”

I år sammanföll dessutom Riksårsmötet med Svenska Röda Korsets Riksstämma, som hölls i lokalen bredvid på Visby Strand. Våra ombud fick då även möjligheten att träffa och utbyta erfarenheter med Svenska Röda Korsets ombud. Med närmare 500 rödakorsare på plats på Gotland så genomsyrades helgen av kärlek och respekt.

Den nya förbundsstyrelsen (tillträder 1 augusti)

Förbundsordförande:
Vera Carlbaum Wrennmark (omval, 2 år)
Ledamöter:
Nabil Shiltagh (nyval, 2 år)
Lotta Schneider (nyval, 2 år)
Amanda Jakobsson (nyval, 2 år)
Johanna Hartikainen (nyval, 2 år)
Ylva Carlshamre (nyval, fyllnadsval, 1 år)
Siri Klintberg (nyval, 2 år)

Fyra ledamöter valdes på Riksårsmötet förra året i Halmstad på ett tvåårigt mandat och sitter kvar till Riksårsmötet 2020.
Dessa är:
 

Linnea Netin
Martina Lundin
Fredrika Persson
Hedda Grew

För frågor kontakta Linnea Colliander Celik:
linnea.colliander.celik@redcross.se.
070 20 848 63