fbpx
19/06/2019

Marika Eriksson lämnar RKUF

Publicerat av: , kommentarer

Efter drygt 5 år på posten och 12 år som anställd slutar nu Marika Eriksson som generalsekreterare för Röda Korsets Ungdomsförbund.

 
Nu i sommar slutar du, efter att ha varit GS på Ungdomsförbundet i drygt fem år. Hur känns det?

Röda Korset är en del av min identitet och på så sätt kommer det så klart att kännas konstigt att lämna rörelsen. Jag började som frivillig i RKUF 2005 och sedan dess har organisationen en särskild plats i mitt hjärta!
 
Under de senaste åren har mycket hänt inom Ungdomsförbundet och även i omvärlden. Vad vill du lyfta från din tid som generalsekreterare?

När jag ser tillbaka på min tid som GS så är jag så oerhört stolt över allt vi gjort under dessa år och allt vi har utvecklat inom Ungdomsförbundet. Särskilt stolt är jag över vårt rollspel På flykt. Jag var med när vi började med metoden 2008, och idag är det en av våra mest efterfrågade verksamheter. Vi har gymnasieskolor som år efter år bjuder in oss för att hålla workshoppen för deras nya elever.

Det har varit en fantastisk resa att se alla våra kärnverksamheter utvecklas för att möta de nya behov som har uppstått i en föränderlig värld. Kompisgrupperna för nyanlända har anpassat sig till förändringar i målgruppen. Läxhjälpen finns nu även digitalt. Jourhavande kompis har öppnat på dari. Frukostklubben, där jag var med och startade den första i Sverige, har spridits till fler städer än någonsin tidigare. Nu senast så blev projektet Medspelare en kärnverksamhet vilket innebär att vi kan undervisa ännu fler barnidrottare om Barnkonventionen.
 
Vad kommer du att sakna med Ungdomsförbundet och Rödakorsrörelsen?

Det jag kommer sakna mest är alla personer i organisationen! Jag har träffat så otroligt många duktiga frivilliga och anställda genom åren som jag har lärt mig så mycket av. Sen har Ungdomsförbundet också visat sig vara lite av en ledarskapsskola. Många unga går efter sin tid här vidare till bra arbeten och tunga uppdrag både inom Svenska Röda Korset, civilsamhället, i privat sektor och i staten.

Det finns så mycket kraft i organisationen! Jag kommer att sakna att vara en del av den rörelsen och att jobba tillsammans med alla andra i Sverige och världen för det som hela Röda Korset står för. Framförallt vill jag rikta ett stort tack till alla som jag har haft förmånen att jobba med!
 
Vad ska du göra nu när du slutar?

Ärligt talat så vet jag faktiskt inte riktigt ännu! Jag har många hobbyer och tänker ägna en del tid åt dem och åt familjen. Dessutom har jag några mindre projekt på gång och är bland annat inblandad i ett bokprojekt som jag ska ägna mig åt under hösten. Men mer kan jag inte säga just nu, ni får vänta och se!