fbpx
22/04/2018

Nominera till Årets HENRY och Årets Lokalförening!

Publicerat av: , kommentarer

Årets HENRY är till för att ge kärlek och respekt åt en person i vår organisation som spelar roll för andra på ett eller annat sätt. I år vill vi också för första gången uppmärksamma Årets Lokalförening. Nominera senast 18 maj till forbundsstyrelsen@redcross.se.

Frivillighet är en av våra grundprinciper och frivilliga är hjärtat i vår organisation som pumpar runt allt engagemang ut i samhället där det behövs som allra mest. Nu är det dags att uppmärksamma aktiva i Röda Korsets Ungdomsförbund och nominera till Årets HENRY och Årets Lokalförening!

Vår organisation kryllar av grymma förebilder! Ibland tar vi emot deras stöd utan att tänka på det, ibland inspireras vi av dem men glömmer att tala om det för dem. Och ibland ser vi hur de omedvetet ger andra stöd och pepp utan att någon riktigt märker det.

Ofta uppmärksammar vi helt enkelt inte dessa förebilder tillräckligt. Årets HENRY och Årets Lokalförening är till för att ge kärlek och respekt åt en person och en förening i vår organisation som spelar roll för andra på ett eller annat sätt.

Nominera till Årets HENRY:

Årets HENRY behöver inte ha suttit i en lokalstyrelse i flera år. Hen behöver inte veta allt om Henry Dunant eller vara känd av alla i organisationen. Årets HENRY är någon som är aktiv i Röda Korsets Ungdomsförbund och som, utifrån sina egna förutsättningar, osjälviskt ger av sin tid och sitt engagemang och som inspirerar andra! Årets HENRY betyder någonting för antingen dig, mig, andra eller oss alla! Ordet är ditt, vem är årets HENRY? Är det kanske rent av du själv?

Skriv en motivering och nominera din Årets HENRY! Nomineringar ska komma in till förbundsstyrelsen, forbundsstyrelsen@redcross.se, senast den 18 maj! Förbundsstyrelsen utser Årets HENRY och tillkännager denna i samband med Riksårsmötet!

Nominera till Årets Lokalförening:

Känner du till en lokalförening som behöver uppmärksammas lite extra för en god insats under det senaste året? Att driva en förening kräver engagemang, beslutsamhet och strategiskt tänkande. Ibland gör en förening det lilla extra som kan betyda mer skillnad, bättre struktur eller fler medlemmar. Känner du till en lokalförening som gjort insatser som borde uppmärksammas lite extra? Passa på då att nominera den föreningen!

Du kan inte nominera din egen lokalförening till att bli Årets Lokalförening men gärna någon annan som du tycker har gjort något extra bra!

Skriv en motivering och nominera Årets Lokalförening! Nomineringar ska komma in till förbundsstyrelsen, forbundsstyrelsen@redcross.se, senast den 18 maj! Förbundsstyrelsen utser Årets lokalförening och tillkännager denna i samband med Riksårsmötet!