fbpx
20/03/2013

21 mars är FN-dagen mot rasism och diskriminering

Publicerat av: , kommentarer

Den 21 mars varje år är det den internationella FN-dagen mot rasism och diskriminering. Många aktiviteter kommer att pågå runt om i landet och vår ordförande Hala Mohammed kommer att moderera en konferens på Malmö högskola och på lördag är vi med och inviger utställning om hur det är att fly ensam till ett främmande land.

Dagen inrättades till följd av massakern på demonstranter i Sharpville, Sydafrika den 21 mars 1960. Temat för årets konferens på Malmö Högskola är också just Likhet inför lagen?.

Kom till konferensen om du har vägarna förbi Malmö och har anmält dig här. Annars ska du se till att berätta hur just du gör för att stå upp mot rasism och diskriminering.

På Lördag kl. 13 på Globalen (Malmö Museer) i Malmö är Röda Korset också med och inviger utställningen Olika vägar till samma mål. Utställningen handlar om sju ensamkommande ungdomar som berättar sina erfarenheter, tankar och drömmar om livet. Blir du inspirerad av utställningen och vill veta mer om vad vi i Ungdomsförbundet gör tillsammans med ensamkommande ungdomar kommer vi att ha informationsmaterial på plats och alltid vara redo att svara på alla dina frågor på info@rkuf.se.