fbpx
22/03/2010

Alla rödakorsgenerationer på RKUF Luleås årsmöte

Publicerat av: , kommentarer

Igår for jag för första gången till vackra Luleå tillsammans med Bengt Westerberg. I gnistrande sol och mängder av vit snö möttes vi av Anna-Lena, Natalie och Kamyar och tog oss till Luleås årsmöte som hölls på vackra Norrbottensteatern.

Bengt inledde med ett tal om vad vi står för i Röda Korset och vad det innebär att arbeta efter grundprinciperna. Humanitetsprincipen är vår ledstjärna och vi måste alltid söka vägar för att påverka situationen för människor i utsatta situationer, oavsett hur knepigt läget än är.

På mötet fanns de yngsta medlemmarna jag hittills har träffat på ett årsmöte i Ungdomsförbundet, tre syskon som deltagit i trädgårdsodling över sommaren tillsammans med en kretsordförande. De ropade högt ”Ja!” på alla frågor jag ställde som mötesordförande. Jättehäftigt! Vi fick också träffa representanter från Gammelstadskretsen utanför Luleå, dessutom var det en mängd aktiva från olika verksamheter – de allra flesta går fortfarande på gymnasiet!

Under året har föreningen bland annat bedrivit läxhjälpsverksamhet och anordnat ungdomskvällar på ett boende för ensamkommande på Hertsön. Heja Luleå!