fbpx
03/05/2010

Christer Zettergren går vidare till Migrationsverket

Publicerat av: , kommentarer

Idag meddelade Svenska Röda Korsets generalsekreterare Christer Zettergren att han efter nästan nio år som nu går vidare till en tjänst som  särskild rådgivare till generaldirektören på Migrationsverket. Hans sista anställningsdag på Svenska Röda Korset är den 31 augusti.

Så här kommenterade Christer nyheten i ett pressmeddelande från Svenska Röda Korset:

– Jag bestämde mig redan vid Riksstämman 2008 att jag inte skulle vara generalsekreterare vid nästa stämma. Nu är det drygt ett år kvar till stämman i juni 2011 och jag känner att det är tid att lämna över de utmaningar som Röda Korset står inför till en efterträdare, säger Christer Zettergren och fortsätter:

– Jag har haft förmånen att vara med om 22 fantastiska år inom Röda Korset, varav de senaste nio som generalsekreterare. Det är stort att få arbeta för en förening där människor vävs samman så starkt av organisationens grundläggande värderingar och principer och där man har möjlighet att påverka i både stora och små frågor, på hemmaplan såväl som på andra sidan jordklotet.

Ett annat skäl till att Christer valde att avsluta sin tjänst just nu är att han innan han slutade ville rida ut den storm som blossade upp förra sommaren i samband med att före detta kommunikationschefen Johan af Donner polisanmäldes. Rättegången avslutades förra veckan och åklagaren yrkade på minst fem års fängelse för bland annat grovt bedrägeri alternativt grov trolöshet mot huvudman. Dom meddelas den 26 maj.

– Självklart har det senaste året på många sätt varit en svår tid för organisationen, såväl för frivilliga rödakorsare som tjänstemän. Vi har fått ägna mycket tid och kraft åt reaktioner som uppkommit på grund av bedrägeriet, tid som vi naturligtvis hellre hade lagt på vårt uppdrag: att bistå människor i utsatta situationer. För mig har det varit viktigt att som generalsekreterare ta ansvar i denna process och delta i den tills domen faller. Vi räknar med att få tillbaka de pengar vi har förlorat och hoppas nu att vi kan lägga detta bakom oss och ställa in siktet mot framtiden.

Röda Korsets Ungdomsförbund förbundsstyrelse tackar för den här tiden och önskar Christer lycka till i framtiden!