fbpx
05/07/2016

Detta beslutades på Riksårsmötet 2016!

Publicerat av: , kommentarer

_M8A9101-web

När Riksårsmötet avslutades efter tre dagar tillsammans på Folkets Hus i Malmö, en helg i mitten av juni, så hade en hel del viktiga beslut klubbats. Under dag ett och två var samtalen livliga på diskussionsforumet påverkanstorget, där representanterna på plats hade möjlighet att diskutera alla förslag som kommit in, både de från förbundsstyrelsen, lokalföreningar och medlemmar. Besluten fattades sedan efter noga överväganden av lokalföreningarnas ombud.

Kortfattat så har vi nu en uppdaterad policyhög, som är de dokument som berättar hur vi agerar inom Ungdomsförbundet. Vår förbundsstyrelse hade till mötet kommit med ett förslag på uppdateringar i våra policys, som Riksårsmötet valde att godkänna med några tillägg och förändringar som lyfts av medlemmar på påverkanstorget.

Förbundsstyrelsen fick också flera uppdrag; bland annat att kolla på möjligheten att ha gratis medlemskap, att ha information på andra språk, att se över marknadsföringsmaterialet m.m.

Som nämnt tidigare fick vår förbundsordförande Hala Mohammed förtroendet att leda Ungdomsförbundet ytterligare ett år, och går nu in på sitt femte år som ordförande för RKUF!

Flera nya förbundsstyrelseledamöter valdes också in: Ibtihal Al Aloul, Vera Carlbaum-Wrennmark, Julia Hagström, Darin Muhieddine, Helen Drott och Irma Nilsson påbörjar sina uppdrag i augusti. Den tidigare ledamoten Linnea Johansson blev omvald och Linus Hagander sitter kvar på sin post som ledamot ett år till.

Vill du läsa mer ingående om vad som beslutades på Riksårsmötet 2016? Då kan du kolla in denna sammanfattning!