fbpx
16/10/2011

Fika fairtrade 19/10 med Ungdomsförbundet

Publicerat av: , kommentarer

Anta utmaningen du också, anmäl ditt lag! Fika fairtrade 19/10 med Röda Korsets Ungdomsförbund.

Humanitet och hållbar utveckling är självklara delar av vårt arbete som hänger tätt samman. Nu på onsdag den 19 oktober har du och din lokalförening möjlighet att fika fram uppmärksamhet kring hållbarhetsfrågorna.

Fair Trade Challenge är fikautmaningen som alla kan anta. Utmaningen anordnas av Fairtrade Sverige för tredje året i rad. I år äger Fair Trade Challenge rum onsdag 19 oktober och årets mål är att slå Världsrekordet i att fika fairtrade. Rekordet har tyskarna, på nästan en halv miljon fikadeltagare och givetvis ska vi vara med och klå dem! Under fikadagen är det mängder av människor runt om i vårt avlånga land som kommer att fika fairtrade. Allt från föreningar till skolor och företag gör slag i saken och fikar för en hållbar värld.

För att delta på fikadagen ska du anmäla dig och dina kompisar som fikalag, det gör ni på Fair Trade Challenges hemsida: http://fairtradechallenge.se/bjud-in-till-fika/ Alternativt att ni ansluter er till det fika lag som RKUF redan har anmält. Förbundsstyrelsen och kansliet kommer att hålla i fika i Mariahuset, Stockholm mellan 14:00 och 15:00. Har du vägarna förbi vill dem gärna ha fikasällskap.

Varför ska vi fika 19 oktober?

Röda Korsets Ungdomsförbund är medlemmar i Föreningen Fairtrade och detta är ett ypperligt tillfälle för oss att visa att vi bryr oss och gör skillnad för en hållbar värld. Vi har flera viktiga punkter på vår agenda. Bland annat hållbar utveckling, en annan av våra punkter är att minska mänskligt lidande. En otroligt viktig punkt som man kan arbeta med och uppmärksamma på många sätt. Detta är ett sätt för oss att uppmärksamma vår agenda.

Tillsammans kan vi visa hur viktig hållbarutveckling är. Fika Fairtrade 19 oktober och gör skillnad!