fbpx
04/10/2011

Först till kvarn på platserna till MOVE!

Publicerat av: , kommentarer

Du har väl inte missat att årets utbildningshelg går av stapeln den 12-13 november på Falsterbo kursgård? Då anordnar Röda Korsets ungdomsförbund nämligen årets MOVE-helg! (MOVE står för Motivation, Organisation, Verksamhet och Engagemang och det är precis det vi ska ta fasta på under helgen!) Det här är möjligheten för dig som är aktiv inom någon verksamhet att kompetensutveckla dig inom ditt område men det går såklart också att åka om du är intresserad av att börja engagera dig i någon av våra verksamheter!

Under de kommande åren har vi ett antal frågor vi kommer att jobba extra mycket med. Dessa är:
• Hela Sverige måste ta ansvar och därför tycker vi att alla kommuner ska ta emot ensamkommande barn och unga.
• Alla barn och unga i Sverige ska garanteras mänskliga rättigheter, såsom trygg sjukvård och skolgång, oavsett om de har legal rätt att uppehålla sig i Sverige eller inte.
• Främlingsfientlighet och rasism motverkas aktivt genom kunskapsspridning. Unga människor är en stark resurs i det arbetet.
• Barnkonventionen ska göras till svensk lag och alla barn och unga ska få undervisning om barnkonventionen.

Helgen kommer därför ha extra fokus på dessa ämnen så att vi är laddade med kunskap om hur vi kan jobba för att påverka! Du får också en unik möjlighet att arbeta fram strategier för hur RKUF skulle kunna jobba med dessa frågor lokalt och nationellt. Världens möjlighet till inflytande med andra ord!

Här kommer också några andra mumsiga smakprov ur programmet. Under helgen får du bland annat:
– Testa på RFSL:s nya BRYT-material
– En möjlighet att pimpa gamla tråkiga kläder tillsammans med en kostymdesigner
– Lära dig mer om asylprocessen ur ett genusperspektiv
– Delta i ett samtal med Carl, som lämnade naziströrelsen tack vare EXIT. Hur kan vi lära oss från hans historia för att motverka främlingsfientlighet?

Kan det bli bättre? Ja, det kan det såklart! Som grädde på det redan krämiga moset får du dessutom möjligheten att utbyta erfarenheter med andra aktiva från olika delar av landet. Ta chansen att träffa andra, knyta kontakter och få mer inspiration och kunskap! Anmäl dig nu – antalet platser är begränsade!

Inbjudan med anmälningsblankett. Glöm inte att kolla med er lokalförening innan så att det är okej att ni åker. Som deltagare betalar ni ingenting själva utan det är föreningen som står för resor och deltagarkostnad, därför är det viktigt att ni kollar med dem innan.