fbpx
08/02/2016

Game on för Frukostklubben!

Publicerat av: , kommentarer

Den här veckan kan du äta frukost med fem grymma E-sportare via stream på Twitch. game-on-avatar-2

Tycker du också att en bra start på dagen är en mysig och social frukost? Med kampanjen “Game on for breakfast” vill vi prata om hur viktigt det är att äta frukost. Från och med i dag och under en veckas tid, kommer fem kända E-sportare och profiler att äta frukost på Twitch, i realtid, och bjuda in barn och unga att vara med. På Twitch följer och kommenterar över 60 miljoner människor när andra spelar.

8 av 10 svenskar tror att de påverkas negativt av att inte äta frukost. Trots det hoppar mer än var fjärde av Sveriges unga över frukosten minst en gång i veckan. I våra Frukostklubbar fixar och äter våra frivilliga frukost tillsammans med elever och lärare. Vi har Frukostklubbarna för att vi vill att alla barn ska ha samma förutsättningar att klara skolan.

Ät frukost tillsammans med E-sportarna från 07.30 varje dag på Twitch.

Mån: Kristian “Krisse” Täljeblad, en musiker och spelprofil som spelar datorspelet ‘Overwatch’ via Twitch.

Tis: Kim ”Kimmy POWER”, youtuber som spelar flera olika spel så som The Sims, Minecraft, GTA5 med flera.

Ons: Effie Karabuda är speljournalist. Hon har figurerat i Aftonbladet, SR P3 Spel och hos tidningen LEVEL.

Tors: Stefan ”MorroW” Andersson är en professional ”StarCraft II”-spelare som spelar för det svenska laget Team Property sedan 2013. Han gjorde sig ett namn genom att vinna den första stora StarCraft 2 tävlingen IEM GC:C 2010, och har sedan dess tävlat i allt från SM till WCS Premier League.

Fre: Madeleine “MaddeLisk” Leander var världsmästare i datorspelet ”Starcraft II” 2013 och är en inflytelserik e-sportare i Sverige. Hon har tidigare varit programledare för P3 Spels specialpodd om ’Starcraft II’

#gameonforbreakfast

Läs mer om vår undersökning i pressmeddelandet.
Läs mer om Frukostklubben här.