fbpx
12/04/2016

Tre frågor till vår favvo-illustratör Lina Forsgren som illustrerat #Villvihadetså?

Publicerat av: , kommentarer

Berätta om illustrationerna?
Jag har jobbat med en bakgrund som består av olika illustrerade mönster/texturer. Tillsammans får de representera något större än en fysisk miljö. En värld, ett liv och känslor. Illustrationerna i förgrunden får representera den fysiska miljön och situationen där någon oroar sig, tröstar, lagar mat, kittlar en person. Illustrationerna ska vara fyllda med liv, precis som människorna är som behöver sina nära och de ska gå att relatera till bilderna även för den som inte befinner sig i en situation där de viktigaste personerna i deras liv är långt långt borta.

Vad var roligast med att illustrera för kampanjen?
Det har varit roligt att jobba med mycket färg och mönster, att få göra någonting som kan utrycka liv och glädje i nånting som är så viktigt. Och att illustrera för något som kan göra skillnad på riktigt.

Vad var svårast?
Det svåraste var skildringen av människor. Att skapa en bredd som inte bara rör sig inom normativa könsroller och relationer tillexempel. Personerna som kittlas kan vara två kompisar lika väl som syskon eller ett par. Någon som finns där när man är ledsen kan vara en farmor likaväl som en mamma. En utmaning var också att inte ramla över på fel sida, till exempel när det kommer till bilden där två personer kittlas; det är en fin gräns mellan glädje och obehag bara genom att ändra ansiktsuttrycket eller ett visst grepp med handen.

Här hittar du Lina www.linaforsgren.com
Läs mer om #Villvihadetså?

kittlig-feed oro-feed tröstar-feed