fbpx
30/03/2010

Kolla in tjejjouren.se!

Publicerat av: , kommentarer

För några veckor sedan lanserades Sveriges tjejjourer sin sajt tjejjouren.se, där kan du hitta tankar och information om allt från vänskap till hur det är att ha sex.

Tjejjourerna består av tjejer som engagerar sig gratis för att finnas till för alla som vill ha någon att prata med och som definierar sig som tjej. Mycket bra sida tycker jag och bra att de finns.

Däremot är det deppigare att läsa att den enda killjouren som fanns lades ner 2008, och killar hänvisas till framförallt Ungdomsmottagningen eller Barn- och ungdomspsykiatrin. Anledningen till att killjouren lades ner var inte bristen på behov hos unga killar, utan bristen på killar som ville ställa upp och engagera sig i jouren. Röda Korsets Ungdomsförbund har länge försökt starta killgrupper, men det har varit svårt att hitta killar som vill arbeta för andra unga killar. Varför är det så?

Till Röda Korsets Ungdomsförbunds jour Jourhavande Kompis kan både killar och tjejer ringa in och chatta. Vi är unga människor som gärna lyssnar och finns där för andra unga!