fbpx
28/04/2010

Lärdomar från Liberia

Publicerat av: , kommentarer

Sierra Leone och Liberia har haft långa, utdragna och blodiga inbördeskrig. En av krigens svåra effekter är alla de tiotusentals barn och ungdomar som har drabbats i båda länderna.

Röda Korset i Sierra Leone och Liberia har dagcenter för krigstraumatiserade barn och ungdomar. På centren får barnen lära sig läsa och skriva och möjlighet att påbörja en yrkesutbildning samt lära sig mer om barns rättigheter. Dessutom får de psykosocialt stöd genom samtal enskilt och i grupp. I projektet ingår också att förändra attityder i byarna där barnen kommer från så att det ska vara lättare för barnen att återvända hem. Drygt 1000 krigstraumatiserade barn och ungdomar får hjälp varje år.

I maj kommer Jimmy Diggs på besök till Sverige, har är för närvarande chef för avdelningen Humanitära Värderingar på Liberias Röda Kors och har stor erfarenhet från arbete inom rödakorsrörelsen. Jimmy Diggs har varit drivande i att utveckla verksamheten för krigstraumatiserade barn och ungdomar och i maj befinner han sig på tillfälligt besök till Sverige för att informera om deras insatser. Jimmy Diggs kommer att hålla en föreläsning onsdagen den 26 maj från 18.00-20.00 på Hornsgatan 54 i Stockholm.
Anmälan för deltagande görs senast den 20 maj till Isabel Expósito via email eller telefon, isabel.exposito@redcross.se 031-741 62 20