fbpx
21/10/2013

Lugnare elever med frukostklubben

Publicerat av: , kommentarer

– Frukosten blir även en mötesplats. Många elever sitter kvar och pratar en stund med oss innan lektionen börjar, berättar Sofia Hammarström för Tidningen Nordost som gjort ett reportage om ungdomsförbundets arbete på Bergsjöskolan i Göteborg.

Syftet med Frukostklubben är att ge elever bättre förutsättningar att fokusera under skoltid, annars ett utbrett problem eftersom många unga rusar iväg på mornarna utan ordentlig näring i kroppen.

– Vi är övertygade om att frukosten förbättrar elevernas koncentration. Det blir ro i klassrummet och eleverna orkar fokusera på sina studier, säger Hechmat Maddah, som är kurator på Bergsjöskolan.

Den stora utmaningen är att utvidga verksamheten till fler skolor. Intresset finns redan, menar Sofia Hammarström, men då krävs frivilliga som ställer upp samt sponsorer. I Bergsjön stöds Frukostklubben av en lokal frukthandlare och Pågens bröd, skriver Tidningen Nordost.

Är du intresserad av att veta mer? Skulle du vilja engagera dig som frivillig i en Frukostklubb eller gå in som sponsor?

För mer information kontakta:

Malmö:

Maja Eriksson Stern, tfn: 0705-309371

maja.eriksson.stern@redcross.se

Göteborg:

Hanna Sandberg, tfn: 031-741 62 04

hanna.sandberg@redcross.se