fbpx
15/12/2014

Marika Eriksson utsedd till ordinarie generalsekreterare

Publicerat av: , kommentarer
Hala_Marika

Förbundsordförande Hala Mohammed (tv) och generalsekreterare Marika Eriksson (th).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marika Eriksson blir från och med årsskiftet ordinarie generalsekreterare för Röda Korsets Ungdomsförbund. ”Hon är exakt den person som organisationen behöver” säger Hala Mohammed, förbundsordförande.

Nyligen avslutades processen att rekrytera en ordinarie generalsekreterare för Röda Korsets Ungdomsförbund. Marika Eriksson, nu tillförordnad, tillträder som ordinarie generalsekreterare vid årsskiftet.

– Jag är mycket glad över att få förbundsstyrelsen förtroende att driva organisationen vidare och ser fram emot att fortsätta med det utvecklingsarbete vi påbörjat. Ungdomsförbundet är en organisation med stort hjärta och höga ambitioner och att få vara med och leda arbetet i ett sådant sammanhang är både kul och utmanande, säger Marika Eriksson.

Marika Eriksson har varit tillförordnad generalsekreterare sedan januari 2014. Hon är uppväxt i Örnsköldsvik men bor i Malmö och bakom sig har hon ett långt engagemang både som frivillig och anställd i Röda Korsets Ungdomsförbund. Hon har även varit delegat för Internationella Rödakorskommittén i Afghanistan.

– Jag och förbundsstyrelsen är mycket glada att Marika Eriksson har tackat ja till att fortsätta leda kansliorganisationen och verksamheten. Hon är exakt den person som organisationen behöver och hon har en ovärderlig erfarenhet och kompetens, säger Hala Mohammed, förbundsordförande.

Under de närmaste åren kommer fokus ligga på att utveckla kärnverksamheter som rollspelet På flykt, frukostklubbar, kompisgrupper, läxhjälp och chattjouren Jourhavande Kompis. Inom dessa engagerar sig unga frivilliga för att alla barn och unga, utan undantag, ska känna sig trygga och må bra.

– Under året som gått har vi fått fler frivilliga, många nya medlemmar och nya lokalföreningar. Det ska bli jättekul att med de förutsättningarna fortsätta leda vår personalgrupp och stötta våra fantastiska frivilliga, säger Marika Eriksson.

Hon kommer även fortsättningsvis arbeta från både kansliet i Stockholm och i Malmö.

Kontakt
Generalsekreterare Marika Eriksson, 08-452 49 41, marika.eriksson@redcross.se
Förbundsordförande Hala Mohammed, 08-452 49 45, hala.mohammed@redcross.se