fbpx
23/04/2010

Pites unga arrangerar cool biokväll på Valborg!

Publicerat av: , kommentarer

Redan förra året arrangerade Röda Korsets Ungdomsförbunds aktiva i Piteå tillsammans med biografen Bio 3:an gratis filmvisning för Piteås ungdomar på valborgsmässoafton. Det blev en stor succé med gatan fulla av köende och ivriga unga timmar innan dörrarna öppnade. Därför är det fantastiskt kul att höra att det blir en fortsättning i år.

Isabelle Marklund, från Röda korsets ungdomsförbund kom med initiativet och Stefan Gustafsson, Bio 3:ans ägare, nappade. – Det var helt suveränt. Jag vet inte hur många som var där samtidigt. Det var en dundersuccé, säger han.

Det coola gänget, som precis startat en egen lokalförening i Pite, fixar samma viktiga och drogfria arrangemang även i år som vänder sig till ungdomar mellan 11 och 17 år. Bland annat visas filmer som ”I taket lyser stjärnorna”, ”Ice Age” och ”Slumdog Millionaire”.

Arrangemanget börjar tidigt på kvällen och håller på till framåt tre på morgonen. Den som inte vill se film kan spela spel, läsa tidningar eller bara umgås.

Vilka meningsfulla aktiviteter ordnas i din kommun på valborg? Kanske är det du och dina polare som gör något lika bra i din stad nästa valborg.