fbpx
08/09/2011

Rena kläder utbildning – 1 Oktober

Publicerat av: , kommentarer

OBS! Sista anmälningsdag 23 september

Bli Rena Kläder-informatör!

När?              Lördag 1 oktober kl:9.30–16.00, sista anmälningsdag: 23 september

Var?              Göteborg, Sensus studieförbund, sal 31, ingång via Drottningg.30 vån 3

Kostnad?      Utbildningen är gratis, men kostnad för lunch, resor och eventuellt boende står ni själva för

Vi startar kl:9.30 och dagen slutar ca kl:16.00.

Varje år gör svenska klädföretag enorma vinster, men vem är det egentligen som syr våra kläder? Och hur ser svenska företag till att mänskliga rättigheter upprätthålls på de fabriker där deras kläder och skor produceras? Detta är riktat till dig som vill veta mer om mänskliga rättigheter inom textil- och skoindustrin.

Rena Kläder är ett nätverk av fackföreningar och organisationer som verkar för att förbättra arbetsvillkoren för textil- och skoarbetare. Lördagen 1 oktober I Göteborg håller Rena Kläder en informatörsutbildning där vi kommer att prata om detta, vad man kan göra åt det och hur Rena Kläder arbetar för att påverka svenska företag.

Vem kan delta?
Du behöver bara vara nyfiken på våra frågor och vilja veta mer. Rena Kläders informatörsutbildning är en grundutbildning. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. Efter avslutad utbildning är du informatör för Rena Kläder och kan om du vill hålla föredrag om Rena Kläders arbete.

Vad fokuserar utbildningen på?
Problem inom textil- och skoindustrin
Fackligt globalt arbete
Blixtupprop
Kampanjarbete

Kost och logi?
Rena Kläder står för fika under utbildningsdagen, men lunch, resa och eventuell övernattning står deltagarna själva för. Är du medlem i någon av Rena Kläders medlemsorganisationer kan du vända dig till och dem se om det finns möjlighet att få reseersättning.

Anmälan och frågor
Anmälan görs via Sensus. Gå in på www.sensus.se och skriv ”Göteborg” i rutan kommun i rutan högst upp till vänster som heter ”Sök kurser, utbildningar och föreläsningar”. Leta reda på kursen som heter ”Rena Kläder-informatör”, eller klicka på den här direktlänken http://www.sensus.se/Om-Sensus/RegionerNew/Vastra-Sverige/Kontorsrot/Goteborg/Kommunrot/Goteborg/Bli-Rena-Klader-informator-110-Roda-Korsets-Ungdomsforbund/.

Sista anmälningsdag: 23 september

Har du frågor rörande kursupplägg och innehåll, kontakta:
lisalinnea.flising@gmail.com eller 0730-504256