fbpx
03/06/2010

Röda Korset släpper iPhone-app som räddar liv

Publicerat av: , kommentarer

Röda Korset bedriver sedan länge utbildning i första hjälpen. För att förbättra tillgängligheten ytterligare lanserar nu Röda Korset ”Första Hjälpen 1.0” i en iPhone-applikation.

Varje år utbildar Röda Korset omkring 60 000 personer i första hjälpen. För att sprida och komplettera de livsviktiga kunskaper som en första hjälpen-utbildning ger lanserar nu Röda Korset iPhone-applikationen ”Första hjälpen!”.

– Det finns i dag minst 450 000 iPhones i Sverige och deras användare stod för 66 procent av allt mobilt surfande i Sverige under 2009. För oss på Röda Korset är det viktigt att vi sprider livsviktig information i nya kanaler som kommer att växa i framtiden, säger Andreas Jansson, nytillträdd kommunikationschef på Röda Korset.

Den första versionen av applikationen förklarar med ljud och bild hur hjärt-lungräddning går till och hur man hjälper de som har fått ett luftvägshinder. Man lär sig också att leta efter tecken för stroke och hur man ska agera vid typiska sommarskador som benbrott eller fästingbett.

– Vi börjar med iPhone-anpassning nu, men applikationen kommer att utvecklas både innehållsmässigt och till andra plattformar framåt hösten. Och är det så att man inte har en iPhone, men vill ta del av innehållet så finns det tillgängligt på www.redcross.se/forstahjalpen, säger Andreas Jansson.

Applikationen går i dag att ladda ner gratis via iTunes. Instruktionsfilm med delar av innehållet finns här.