fbpx
11/08/2011

Rollspelet På Flykt under Way Out West

Publicerat av: , kommentarer

Kriget kommer till Sverige och du är tvungen att fly. Detta scenario är en del av ett rollspel, som du får möjlighet att delta i under Way Out West i Göteborg 11-13 augusti.

Under en sommarkurs i utställningsdesign på HDK – Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet har studenterna fått i uppdrag att utveckla ett koncept för Röda Korsets Ungdomsförbund.

Målet är att belysa asyl- och flyktingfrågan i ett informationstält under musikfestivalen Way Out West i Slottskogen 11-13 augusti. Resultatet kretsar kring ett rollspel, där besökare får sätta sig in i hur det skulle vara om situationen i Sverige blivit ohållbar och man blev tvungen att fly. Till sin hjälp använder studenterna fiktiva löpsedlar och återvunna kläder för att visualisera denna känsla.

Vill du boka detta rollspel till din skola? Här hittar du bokningsförfrågan.

Sagt om samarbetet mellan HDK och RKUF:

”Vi är stolta över det kreativa samarbetet mellan Röda Korsets ungdomsförbund, HDK och Way Out West. Vi gillar att Röda Korsets viktiga arbete stärks med en snygg förpackning. Festivalbesökarna får nya upplevelser och närkontakt med världens största och äldsta humanitära organization – Röda Korset”, säger Joel Borg på arrangören Luger.

” Att få uppleva resan från idé till färdigt förslag har varit enormt utvecklande. Vårt arbete tillsammans med Röda Korsets Ungdomsförbund har givit oss insikt i hur man med hjälp av design kan kommunicera viktiga frågor på rätt sätt. Att använda våra olika färdigheter som designstudenter har också gynnat projektet på flera sätt.” berättar studenter från sommarkursen i utställningsdesign vid Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) vid Göteborgs universitet. 

“Samarbetet mellan HDK och RKUF har varit mycket givande! Genom upplevelse för flera sinnen skapar vi inlevelse för asylsökandes situation. Det finns stora möjligheter i samarbeten mellan kreatörer och frivilligsektorn”, säger Lotta Lehikoinen, frivillig projektledare för Röda Korsets Ungdomsförbund.

          ……………………………………………

MER INFORMATION OM ROLLSPELET, KONTAKTA

Stina Nyberg, student på HDK:s sommarkurs,

E-post: stina@stinanyberg.se, tel. 0739 45 80 37

Sara Lindström, kursansvarig HDK:s sommarkurs,

E-post: sara@deararea.com, tel. 0709 73 98 32

Lotta Lehikoinen, projektledare Röda Korsets Ungdomsförbund,

E-post: lotta_lehikoinen@yahoo.co.uk, tel. 0707 55 71 47

ÖVRIG INFORMATION

Mer information om HDK:s kurs i utställningsdesign:

http://www.wayoutwest.se/?c=google-ad-broad110510&gclid=CLXn9Zncy6kCFUrwzAodEAtfMQ

Mer information om HDK:

http://www.hdk.gu.se/