fbpx
01/08/2013

Stockholm Pride 2013

Publicerat av: , kommentarer

1004482_10151531858853365_1476542471_n

Nu är Stockholm Pride 2013 i full gång! Festivalens höjdpunkt är som vanligt paraden som kommer att gå genom centrala Stockholm på lördag eftermiddag – och självklart kommer Röda Korsets Ungdomsförbund att vara med och sprida Kärlek och Respekt!

Vi ringde upp Förbundsordförande Hala Mohammed för att höra hur det går med förberedelserna.

Varför är Ungdomsförbundet med på Pride?

–          Att vara med på Pride är ett sätt att ta ställning för alla människors lika värde och mot diskriminering och förtryck. Det är ett naturligt ställningstagande för vår organisation.

Vad kommer ni att ha för tema på årets flak?

–          Temat är Kärlek och Respekt åt alla! Det kanske låter självklart, men när man ser på hur situationen är för HBTQ personer runt om i världen så är det viktigt att stå upp för alla människors rätt att själva välja hur man vill leva sitt liv. Vårt flak kommer att vara färgglatt, alkoholfritt och svängigt. Vi hoppas såklart på fint väder och på att Stockholms gator fylls av glada människor som tar ställning för en värld utan diskriminering!

Vill du vara med på flaket? Ta då på dig det färggladaste du kan hitta i garderoben och kom och leta upp Röda Korsets Ungdomsförbunds lastbil som kommer att stå parkerad på Götgatan, mellan Folkungagatan och Ringvägen, klockan 12.30. Först till kvarn gäller!