fbpx
TEENHELP
11/02/2010

Svenska artister ställer upp för Haiti

Publicerat av: , kommentarer

Veronica Maggio, Petter, Adiam Dymott, Dennis Lyxzén, Stor och Erik Grönwall. De är artisterna som ställer upp för Haiti genom att uppmana alla Sveriges unga att sms:a TEENHELP till 72900 och skänka 20 kronor.

– Man måste ju göra nått, trots att distansen ibland är stor, både fysiskt och själsligt, så måste man göra nått. Bara för att man bryr sig och för att världen måste bli en bättre plats, säger Dennis Lyxzén.

– Vid en naturkatastrof som jordbävningen på Haiti är det ofta yngre som drabbas allra hårdast eftersom de har begränsade möjligheter och resurser att klara sig på egen hand. Nu ställer vi tillsammans med några av Sveriges bästa artister upp och ger svenska ungdomar en möjlighet att skapa en framtid för Haitis barn genom att skänka 20 kronor, säger Martina Anler, ordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund.

Målet med kampanjen är att samla in 3 miljoner kronor till barn och unga i Haiti. Kampanjen initierades av Barbro Lévy, 56, från Östersund. Då hon skulle skänka 50 kronor via sms till Röda Korset slogs hon av tanken ”har jag tillräckligt med pengar på telefonen?”. Hon kom direkt att tänka på alla unga som har kontantkort, och bestämde sig för att göra något. Hon mailade Röda Korset, kontaktade Erik Grönwall, och helt plötsligt hade hon på helt egen hand startat en kampanj till förmån för alla barn och unga på jordbävningsdrabbade Haiti.

– Jag tror att många tonåringar skulle vilja hjälpa till, men de tror inte att det lilla de kan ge räcker. Jag är säker på att det finns 150 000 ungdomar i Sverige som skulle vilja ge 20 kr genom att sms:a ”TEENHELP”, säger initiativtagaren Barbro Levy.

Filmerna ska främst spridas via webben, men kommer även att visas på TV4, Kanal5, MTV och inom MTGs nätverk när det finns lediga utrymmen. Se filmerna här.

Bakgrund

Den 12 januari drabbades Haiti av en kraftig jordbävning som ödelade stora delar av framför allt huvudstaden Port-au-Prince.  Röda Korsets Ungdomsförbund vill att barn och unga i Haiti ska få en meningsfull framtid och genomför därför denna insamling.

För mer information: Simon Brouwers, kommunikatör Röda Korsets Ungdomsförbund, 0702 664 942, simon.brouwers@redcross.se

Taggad med: ,