fbpx
15/05/2011

Thorgny ”twittraren” Arwidson berättar om sitt engagemang i Ungdomsförbundet

Publicerat av: , kommentarer

På vårt gemensamma twitterkonto har Ungdomsförbundet fått tillökning i redaktionen av Thorgny Arwidson. Thorgny svarar här på fem snabba om sitt engagemang. Blir du också sugen på att maximera nyttan med våra digitala kommunikationskanaler? Börja redan nu genom att berätta om ditt eget engagemang, vad du gör i verksamheterna och varför Röda Korsets Ungdomsförbund är en kraft att räkna med för att barn och unga ska kunna må bra redan idag!

  • – Vad kan Ungdomsförbundet vinna på att använda sociala medier

Som ungdomsförbund har man tagit konceptet från en moderorganisation som man sedan ska applicera på en annan målgrupp. I ungdomsförbundets fall gäller det målgruppen Ungdomar. Att ungdomar i Sverige dagligen använder sociala medier så som Facebook, Twitter och Youtube vet vi alla om. Frågan är hur ska vi använda oss av det enorma nätverk som finns?

Den stora utmaningen i dagens Sverige för företag och organisationer är att synas i de sociala medierna. Många anställer konsulter som är specialister på ämnet och dessa kostar självklart extra pengar. Att vi som ungdomsförbund kan använda sig av våra egna, de egna leden och på så sätt synas är därför extra viktigt så att pengar inte läggs på sådan kompetens som redan finns i organisationen och istället kan läggas på människor som behöver dem.

Jag anser att de sociala medierna ska användas på alla typer av sätt och att alla ska få uttrycka sig i Ungdomsförbundets namn. Det är VI som är Röda Korsets Ungdomsförbund och det är vi som ska tala för det. Vi måste genom sociala medier visa att vi är en organisation som tål att granskas och som tål att älskas! Detta ansvar måste läggas på de frivilliga, medlemmarna och de förtroendevalda. Skapa evenemang! Gör grupper! Debattera och diskutera!

  • – Finns det någon humanitetsfråga du känner extra starkt för?

I dagsläget är det jämlikhetenjämställdheten och diskrimineringsfrågor! Att alla människor ska ha sin grundläggande rätt att få leva som de själva vill och inte bli påtvingad en bakgrund eller ideologi! Att alla är lika mycket värda och att detta måste återspeglas i den svenska skolan!

Personer som diskrimineras eller kränks pga av sin sexuella läggning ligger kanske lite extra varmt om hjärtat… Jag går själv i en skola på centrala Södermalm i Stockholm där jag dagligen hör uttryck så som ”Jävla Bög”, ”Bögjävel”, ”Hora”, ”Neger”, ”Zigenarjävel” riktade mot människor i min närhet. Det värsta är kanske inte det… Det värsta tycker jag är att lärarna och andra skolpersonal inte starkt säger till och trycker på hur illa det är att uttrycka sig med ord som är kränkande. Jag tror inte jag är ensam om mina erfarenheter i svenska skolor!

[Här tipsar Thorgny om ett bra projekt: http://www.detblirbattre.se/]

  • – Vad har Ungdomsförbundet för styrkor / svagheter idag när det gäller digital kommunikation?

Komunnikationsplaner, man måste i ett tidigt skede bestämma hur man ska kommunicera med varandra! Dels inom kanske styrelsen men också i större grupper. Vissa tycker det funkar jättebra att använda facebook till att kalla till möten och bestämma saker, medans jag t.ex tycker att mail är det absolut bästa sättet att kommunicera… Kanske kommer det sig av att jag började som frivillig i moderorganisationen Svenska Röda Korset där E-post är det ända sanna kommunikationsverktyget…

  • – Har du några tips för andra inom Ungdomsförbundet som vill bli mer aktiva med vår digitala kommunikation?

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, starta facebookgrupper! Skapa Evenemang! Skriv i era statusar vad ni gör som frivillig i RKUF och skicka alltid med en länk till hemsidan- Så att om folk blir nyfikna kan det hitta andra uppdrag via rkuf.se.

  • – Vad gör Röda Korsets Ungdomsförbund speciellt tycker du?

Jag brukar ofta säga att det är Röda Korset som har uppfostrat mig… Hur klyschigt det än låter. Men det ligger nog lite sanning i det… Som 15:åring började jag engagera mig i Röda Korset… Och det är här jag har lärt mig ta ansvar och hantera människor och ansvar. Det är det jag tycker är så fantastiskt med Röda Korsets ungdomsförbund, att det låter ungdomar ta ansvar!