fbpx
11/05/2010

Ulrika Årehed Kågström ny generalsekreterare för Svenska Röda Korset

Publicerat av: , kommentarer

Förra veckan offentliggjordes att Ulrika Årehed Kågström, sedan fyra år tillbaka biträdande generalsekreterare för Svenska Röda Korset, efterträder Christer Zettergren som efter nio år slutar som generalsekreterare. Ulrika Årehed Kågström blir därmed den första kvinnan på posten. Det var verkligen på tiden och en välkommen rekrytering tycker jag!

Ulrika Årehed Kågström har under sin tid i Röda Korset bland annat varit chef för den regionala organisationen med tio kontor och cirka 250 medarbetare. Hon har även ansvarat för verksamhetsplaneringen och arbetet med att förnya och stärka verksamheten inför framtiden.

Som en av 200 kvinnor är Ulrika Årehed Kågström utvald i regeringens styrelseprogram Styrelsekraft, som ska få fler kvinnor till styrelsearbete. Hon kom till Röda Korset från Riksteatern där hon under många år hade olika ledande befattningar, bland annat som marknadschef, chef för ekonomisk samordning och utveckling och som vice vd.

Ungdomsförbundet säger tack för den här tiden till Christer Zettergren, hälsar välkommen till Ulrika Årehed Kågström och önskar dem båda all lycka till i sina nya uppdrag! Nu tutar vi och kör!