fbpx
28/11/2013

Uppsalas unga sprudlar av engagemang

Publicerat av: , kommentarer

Ungdomsförbundets lokalförening i Uppsala går raskt framåt med en mängd intressanta aktiviteter på agendan. Vi haffade några av föreningens styrelseledamöter för att höra mer.

– Varför vi har så många aktiviteter på gång är just tack vare alla fantastiska frivilliga i våra verksamheter som vill göra något bra för sina medmänniskor och för samhället i stort. Som vill ha lite mer kärlek och respekt i världen, helt enkelt. Annars hade vi inte haft chansen att ha så mycket aktiviteter på gång, säger Hannah Matkala Nylander.

Den 14:e december anordnar föreningen den årliga julmarknaden ”Schysst Jul” som arrangeras med respekt för mänskliga rättigheter och miljön. Syftet är att skapa medvetenhet kring sin egen och samhällets konsumtion av produkter, samt vad den konsumtionen bidrar till för handelsvillkor, förklarar Hannah. På marknaden medverkar ett flertal organisationer och företag som på olika sätt arbetar med rättvis handel, miljö, mänskliga rättigheter och andra globala utvecklingsfrågor. Även musikframträdanden och café är delar av upplägget.

Men engagemanget slutar inte där. Kommunikation är centralt för lokalföreningens verksamheter och det visar man nu tydligt genom en PR-turné.

– Just nu ägnar sig vår PR-grupp åt bl.a. en skolturné som sträcker sig under hela höstterminen. Syftet med turnén är att besöka Uppsalas alla stora gymnasieskolor där vi syns och lockar fler medlemmar och frivilliga till våra verksamheter, berättar Elin Frånlund som leder PR-gruppen.

Mer information om lokalföreningens spännande upptåg hittar du på deras Facebooksida!

Uppsalaiskolan