fbpx
08/09/2015

Vad kan du göra för flyktingar i Sverige och världen?

Publicerat av: , kommentarer

Just nu kommer många flyktingar samtidigt till Malmö, Stockholm och Göteborgs centralstationer. Det finns många frivilliga och organisationer på plats och Röda Korset har beredskapsinsatser redo att sättas in.

Här får du info om vad vi gör och inte gör och vad du kan göra för att hjälpa till. Den här informationen kommer att uppdateras löpande när ny information finns.

VAD VI GÖR

Röda Korsets Ungdomsförbund har beredskap för att, om det finns behov, ha aktiviteter för barn på Stockholms Central och Malmö central. Vi planerar för att ha beredskap för att ha liknande aktiviteter på andra tåg- och busstationer om det behövs där.

Röda Korsets Ungdomsförbund arbetar långsiktigt med Kompisgrupper för ensamkommande barn och ungdomar och rollspelet På Flykt. Vi behöver frivilliga till dessa och andra verksamheter i Ungdomsförbundet. Kolla på www.redcross.se för lediga uppdrag, där hittar du också uppdrag inom Röda Korset.

Röda Korset finns på plats längs hela flyktvägen. Tusentals frivilliga ger första hjälpen och delar ut nödhjälp som mat, vatten, tvål, blöjor, nappflaskor och sovsäckar. Vi ger stöd, sjukvård, tak över huvudet och återförenar familjer. Läs mer här

VAD VI INTE GÖR

Vi samlar inte in kläder till flyktingar, däremot kan du skänka dina kläder och prylar till Röda Korsets second hand-butik, där överskottet går till vår frivilligverksamhet och till insamlingen På Flykt.

HUR KAN DU HJÄLPA?

Ge av din tid och bli frivillig. Lediga uppdrag finns på www.redcross.se Du kan också kontakta din närmaste lokalförening eller info@rkuf.se om du inte hittar det du söker eller vill bidra till att starta nya verksamheter.

Bli medlem! Som medlem tar du ställning för humanitet, i vårt land och i världen. Vi ställer upp för unga människor i utsatta situationer. Medlemskapet är gratis första året. Därefter kostar det 50 kr per år, pengar som går till att driva våra verksamheter för barn och unga. Du kan vara medlem fram till det år du fyller 31 år.

Är du redan frivillig eller förtroendevald i en lokalförening och ser ett brådskande behov på din ort kan du ringa till vår kommunikatör Åsa Jacobson på 08-4524942 som hänvisar dig vidare till rätt person på ungdomsförbundet som kan hjälpa dig.

SMS:a AKUT FLYKT till 72 900 och skänk 100 kr

Swisha valfritt belopp till 123 555 7764

Stöd via stod.redcross.se

Kärlek och respekt.
Hälsningar Röda Korsets Ungdomsförbund