fbpx
15/09/2015

Vi finns för människor på flykt som kommer till Sverige

Publicerat av: , kommentarer

På centralstationer på flera håll i Sverige finns Röda Korset på plats för att ge medmänskligt stöd, första hjälpen och information till människor på flykt. Röda Korset samarbetar också med tolkar och sjukvårdspersonal på plats.

På Malmö central finns Röda Korsets Ungdomsförbund Malmö sedan slutet av förra veckan. Barn kan träffa våra frivilliga i en lekhörna och leka, rita, pyssla, spela spel och ha roligt en stund. Det är viktigt att barn får vara just barn, fast de är på flykt. Föräldrar och anhöriga får också möjlighet till lite avlastning och kan vila och samla kraft. Vi ser att det finns ett stort behov av verksamheten på Malmö Central och planerar nu för att kunna finnas på plats så länge som möjligt. Verksamheten sker alltid i samarbete med Svenska Röda Korset som har etablerad kontakt med Migrationsverket, andra myndigheter och organisationer.

Om behov finns på andra platser i Sverige kan vi starta upp liknande verksamheter för barn. En checklista för det som är viktigt att tänka på när vi startar den här typen av verksamhet tas fram under den här veckan. Hör av dig till oss om du har frågor eller funderingar om detta.

Många av våra lokalföreningar har infoträffar och utbildningar på gång just nu för att möta det ökade behovet av verksamheter för till exempel ensamkommande barn och ungdomar. Kontakta din närmaste lokalförening för att få veta vad som är på gång där du bor. Du behövs och du kan göra skillnad!