fbpx
22/10/2014

Vill du representera Sveriges unga i FN?

Publicerat av: , kommentarer
Nationsflaggor vajar utanför FN:s högkvarter på Manhattan i Nwe York.

FN:s hökvarter på Manhattan i New York. Foto: UN Photo/Joao Araujo Pinto.

Är du intresserad av ungdomsfrågor och globala sammanhang? Är du intresserad av hållbar utveckling? Vill du representera Sveriges unga i FN? Då finns din chans nu!

LSU, Sveriges Ungdomsorganisationer, söker nämligen två FN-representanter för 2015: en till FN:s Generalförsamling, UNGA, och en till FN:s arbete med hållbarhetsfrågor. Röda Korsets Ungdomsförbund har möjlighet att nominera en person till varje uppdrag.

Representanten till FN:s Generalförsamling deltar under 2-3 veckor i Generalförsamlingens 70:e session i oktober 2015 i New York. I uppdraget ingår bland annat att hålla ett anförande i Generalförsamlingens tredje utskott som bland annat ansvarar för ungdomsfrågor.

Representanten till kommissionen för hållbar utveckling kommer att delta i ett högnivåforum för hållbar utveckling (HLPF). Mötet kommer att arbeta vidare med post 2015-agendan och utvecklingen av nya millenniemål som ska ta vid 2015. Båda representationsuppdragen pågår från januari 2015 till februari 2016 och innebär förutom att delta på mötena, förarbete, kontakt med LSU:s medlemsorganisationer och att informera om uppdraget.

Vill du bli nominerad av Röda Korsets Ungdomsförbund till något av uppdragen? Då vill vi ha din ansökan, innehållande ansökningsformulär och personligt brev, senast den 29 oktober. Maila ansökan till styrelsen(@)rkuf.se. Ladda ner ansökningsformulär och läs mer om uppdragen på LSU:s hemsida.