fbpx
26/11/2020

Engagemang i en nygammal förening!

Publicerat av: , kommentarer

Frida (t.v) med styrelseledamöterna Ahmad, Erik, Sofia och Eylem i RKUF Karlstad!

Hej Frida! Berätta lite om dig själv och hur det kom sig att du engagerade dig i RKUF Karlstad?

– Hej! Jag är vice ordförande i RKUF Karlstad. Parallellt med detta arbetar jag på SBAB som bolånehandläggare och pluggar till civilingenjör. Jag kom i kontakt med RKUF under sommaren 2020 efter att jag fick höra av en kollega om hur hans vän hade engagerat sig i en liknande förening och åkt ut i världen och hjälpt barn och unga.  När han berättade om det som hans vän hade gjort blev jag tagen. Under en vanlig vardagskväll så satt jag och googlade ”volontär Karlstad”, ”frivillighetsarbete i Värmland”, och tillslut kom jag över Röda Korsets Ungdomsförbunds hemsida. Jag sökte direkt och fick kort därefter ett samtal från en verksam i RKUF.

 

Vad hände sen?

– Vi pratade kort kring vad jag ville uppnå med detta uppdrag, och vilken post jag skulle vara intresserad av. Det som var så speciellt som jag inte var förberedd på var att RKUF Karlstad befann sig i en svår period just då. RKUF Karlstad som tidigare hade varit en stabil förening hade nu hade legat på is ett tag. Vi hade inga volontärer, inga verksamhetsledare, inga pengar, vi hade bara mig som intresserad i styrelsen och på det hade vi pandemin som skakade landet.

 

Hur kände du då?

– Jag kom ihåg att jag funderade lite kring ”har jag verkligen tid med det här?”, ”har jag tillräckligt med kunskap för att ens klara av detta uppdrag?” Jag som aldrig hade varit med i en styrelse tidigare. Men sedan kom jag på mig, detta gör jag inte för mig, utan för de verksamma. Jag skämdes lite över tanken att kanske inte engagera mig för att min vardag kanske skulle ställas om en aning. Jag tänkte att jag kanske inte skulle ha lika mycket tid för att gå och kolla i skyltfönster på stan, eller ligga och i sängen och slökolla serier på Netflix. Jag tänkte ”men herregud, sluta vara så otroligt priviligierad.” Så jag tog posten.

 

Hur ser det ut nu i RKUF Karlstad?

– Nu har vi en fungerande styrelse, en verksamhetsledare samt ett antal frivilliga. Men vi är inte där än! Vi vill bli fler, vi vill bli större och vi vill hjälpa mer människor. För att kunna anpassa oss bättre till det dagsaktuella läget måste vi tänka nytt och tillsammans kan vi komma på fler idéer! Jag vill uppmana dem som funderat på att engagera sig i RKUF i Karlstad att höra av sig! Just nu finns det möjlighet att vara med och starta upp förening tillsammans.

 

Vad skulle du säga till någon som funderar på att engagera sig i RKUF?

– Genom att engagera dig som frivillig bidrar du till en meningsfull och trygg fritid för barn och unga i en omvälvande tid, då ditt stöd behövs som mest. Vi i styrelsen kommer hålla (digitala) verksamhetsworkshopar framöver för att komma fram till hur ska bedriva roliga och Covid-anpassade aktiviteter med barn och unga – och dina idéer behövs! Intresseanmälan kan göras här: https://fb.me/e/32rwdgawa. Har du några frågor eller funderingar? Mejla styrelsen på rkuf.karlstad@redcross.se.