fbpx
09/11/2016

Röda Korsets Ungdomsförbund växer och växer!

Publicerat av: , kommentarer

Budskapet är tydligt- unga över hela landet vill ställa upp för andra unga!

Två nya lokalföreningar i Trollhättan-Vänersborg och i Hässleholm-Kristianstad är på gång! Men hur känns det att starta en förening och varför ville de vara med? Joel och Mathilda från RKUF Trollhättan – Vänersborg och Mohamed, Louise och Ronny från blivande RKUF Hässleholm-Kristianstad berättar mer.

Röda Korsets Ungdomsförbund var ett naturligt steg

Det finns många anledningar till att starta en förening. Mohamed i Hässleholm såg chansen att hjälpa andra nyanlända som har varit i hans egen situation och efter sju år som aktiv i Röda Korsets krets i Hässleholm såg Louise det som ett naturligt steg att bilda en lokalförening i Ungdomsförbundet. Interimsstyrelsen i Hässleholm-Kristianstad känner att Ungdomsförbundet behövs i området för att barn och unga ska få sin röst hörd, och ge de en chans att själva engagera sig. För att bilda en förening krävs ett gäng drivna personer som hittar ledamöter till en blivande styrelse och identifierar behovet av en lokalförening i området.

Spännande och förväntansfullt

Mathilda i den nya föreningen i Trollhättan- Vänersborg tyckte att allt var lite komplicerat och förvirrande i början men nu börjar allt falla på plats! Om en är ny i Ungdomsförbundet kan det vara många kluriga termer att hålla reda på: föreningsårsmöte, kompisgrupp och interimsstyrelse till exempel. Men det klarnar till slut och varje uppstart får stöd av personalen på Ungdomsförbundet.

”Röda Korsets Ungdomsförbund är mitt lag”

– Ungdomsförbundet är så viktigt för vi ger en chans till yngre personer att kunna engagera sig! säger Mathilda. Hon är 14 år och berättar att hon blev väldigt glad av att välkomnas in i en styrelse och inte mötas av en stängd dörr för att hon skulle vara för ung.

-För mig var det att jag ville göra någonting som hade större betydelse. När du går med i en idrott eller så kämpar en ju för sitt lag men nu har Ungdomsförbundet blivit mitt lag som jag kämpar för, säger hon.

Läxhjälp och kompisgrupper drar igång

RKUF Vänersborg-Trollhättan höll sitt första föreningsårsmöte i oktober och Joel känner sig stolt!
-Det har gått väldigt fort men det är fantastiskt att vi fått snurr på det, säger han. Lokalföreningen har nu två läxhjälpsgrupper och en kompisgrupp med många peppade frivilliga. RKUF Hässleholm-Kristianstad förbereder sig inför deras första föreningsårsmöte i slutet på november och planerar att starta upp läxhjälpsgrupper i området.

Här finns en lista på alla våra lokalföreningar! Hör av dig om vi inte finns på din ort och om du är sugen på att starta upp! Hör av dig så berättar vi mer!

Taggad med: ,