fbpx
11/06/2018

Vera Carlbaum Wrennmark ny förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund

Publicerat av: , kommentarer

Riksårsmötet i Halmstad valde i söndags Vera Carlbaum Wrennmark till ny förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund. Vera har varit engagerad i Röda Korsets Ungdomsförbund sedan hon var 15 år och ska leda organisationen i en tid då vikten av att stå upp för humanitet och grundläggande mänskliga rättigheter är stor.

Att få möjligheten att vara ordförande för den organisation jag varit frivillig i under så många år är det finaste uppdrag jag kan tänka mig. Det är ett förtroende som jag ska göra mitt bästa för att förvalta väl. Röda Korsets Ungdomsförbund är en medmänsklig kraft i en orolig tid där fler än 30 miljoner barn är på flykt och där barn och unga drabbas hårt av konsekvenserna av Sveriges restriktiva asyllagstiftning. Behovet av stöd till barn och unga minskar inte, tvärtom är det viktigare än någonsin.

Vera Carlbaum Wrennmark från Stockholm har tio års erfarenhet som frivillig och förtroendevald inom Röda Korsets Ungdomsförbund. Hon började i Kompisgruppen i Blackeberg och har därefter varit ledamot och vice ordförande i lokalföreningsstyrelsen i Stockholm Syd, nationell valberedare och de två senaste åren ledamot i förbundsstyrelsen. 2015 var Vera Carlbaum Wrennmark i Grekland och arbetade som volontärsamordnare och med psykologisk första hjälpen till människor på flykt.

Min uppgift är att se till att det som våra medlemmar vill ska bli gjort, verkligen blir det. Jag vill att våra frivilliga ska känna ägandeskap över organisationen och jag ser det som viktigt att vi fortsätter utveckla våra verksamheter så att vi faktiskt når ut till de som behöver oss som mest. Det är också särskilt viktigt att vi att barn och ungas röster hörs i den offentliga debatten, där kan vi som ungdomsorganisation bidra.

För ytterligare information, kontakta:
Åsa Jacobson, kommunikatör Röda Korsets ungdomsförbund
Telefon: 08-452 49 42

Vi är det unga Röda Korset

Vi kämpar för ett samhälle som bygger på kärlek och respekt där alla barn och unga kan känna sig trygga och må bra. För att det ska bli verklighet har vi cirka tusen frivilliga runt om i landet som driver viktiga verksamheter. Tillsammans skapar vi trygga rum, förebygger fördomar och sprider medmänsklighet.

Röda Korsets Ungdomsförbund är en del av den globala rödakorsrörelsen som finns i nästan hela världen, med 191 föreningar i lika många länder. Vårt mål är att lindra och förhindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det uppstår.

Taggad med: