fbpx

Riksårsmötet är vårt högst beslutande organ och årets demokratiska höjdpunkt. Årets Riksårsmöte äger rum online 5-13 juni. Det här är första gången för oss och vi ser fram emot att utforska det nya formatet tillsammans! Klicka här för att komma till mötet i VoteIT.

Läs handlingarna med bilagor för mer info om Riksårsmötet 2020.

Viktigt beslut: Strategi 2021-2023

Vart tredje år antar Röda Korsets Ungdomsförbund en ny strategi, och i år är det dags igen! Du hittar strategin som Bilaga 5 i listan ovanför. Läs, diskutera, ifrågasätt och tyck till om strategin, propositionerna, och motionerna! Förbundsstyrelsen tar gärna emot alla era frågor om strategin på forbundsstyrelsen@redcross.se

Ska du delta?

Alla som är med kan läsa förslag, ställa frågor och diskutera de olika dagordningspunkterna, men bara ombuden får rösta om förslagen. Ska du delta som ombud? Diskutera dina viktiga ståndpunkter med resten av föreningen! Är du inte ombud men vill ändå delta i den demokratiska processen? Anmäl dig som observatör!

Anmäl dig till förhandsvisningen 26 & 28 maj!

Varje år anordnar vi RÅM-skolan, en utbildning innan Riksårsmötet där du får lära dig om hur mötet går till och hur du ska göra för att uppfylla ditt uppdrag. Det är extra viktigt i år, då vi för första gången använder det digitala demokratisystemet VoteIT. Häng med på utbildning och förhandsvisning av VoteIT, anmäl dig idag:

 

Frågor?

För praktiska frågor vänligen mejla riksarsmotet@redcross.se.