fbpx


 

ساعت تماس به زبان دری: روز سه‌شنبه از ساعت ۱۸:۰۰ – ۲۱:۰۰

 

Jourhavande kompis finns här för att du som känner att du behöver nån att prata med ska kunna göra just det.

Vi tar emot samtal från barn och unga upp till 25 år. Oavsett vem du är eller var du befinner dig så kan du chatta med oss. Hos oss är du anonym och de som svarar i chatten är också det. Vi är inga psykologer eller experter, bara andra unga människor som finns här för dig när du behöver det.

När chatten är öppen hittar du en röd ruta i nedre högra hörnet ↘️

Våra öppettider är måndag-fredag kl.18-21 och lördag-söndag kl. 14-17. Vi slutar ta emot nya samtal 15 minuter före stängningstid.

Vi har öppet på dari varje tisdag kl. 18.00-21.00

När chatten är full kan du inte se pop-up-fönstret. Så om du kommer in på vår hemsida under våra öppettider och inte ser pop-up-fönstret så är det för att chatten för tillfället är full. Då får du återkomma lite senare under kvällen.

När tekniken strular

Det har hänt att chatten avbryts plötsligt när nån sitter och chattar. Då beror det alltid på dålig internetuppkoppling, antingen hos dig eller hos den jourhavande kompisen. Jourhavande kompis stänger aldrig ned chatten utan att säga hejdå först. Vi jobbar aktivt med att förhindra tekniska hinder mellan dig och din jourhavande kompis och tackar dig för ditt tålamod.

Ge oss feedback!

Efter ditt samtal får du gärna ge oss tummen upp eller tummen ned samt svara på vår enkät om du hinner. Enkäten tar ungefär fem minuter och dina svar hjälper oss att bli bättre på att stötta andra!

Till skillnad till det som skrivs i chatten så kan det som skrivs i vår enkät – som det är helt frivilligt att delta i – komma att användas för att undervisa frivilliga och personal. Det kan även komma att användas i rapportering och ansökan till finansiärer.

Hur anonymt är det?

De som sitter i chatten har skrivit på ett tystnadsavtal. Om den som är frivillig känner att den behöver be någon om råd för att bli en bättre jourhavande kompis, så får hen prata med en annan frivillig inom Jourhavande kompis om samtalet. Men de frivilliga får aldrig prata med någon utanför Jourhavande kompis om det som tas upp i chatten.

När du chattar med oss ser vi inte vem du är eller vad du heter. Frivilliga som svarar kan se din IP-adress, men de kan inte använda informationen för att ta reda på vem du är. Enligt tystnadsavtalet får de inte heller sprida vidare den här informationen. Vi sparar inga chattar eller IP-adresser, utan raderar informationen kontinuerligt varje vecka.

Hos Jourhavande kompis förs statistik på sådant som ålder, kön, samtalsämne och om du gav oss tummen upp eller ned i slutet på chatten. Anledningen till att det förs statistik över sådant som ålder och samtalskategorier är för att de som sitter i chatten, de frivilliga, ska kunna få utbildning i sådana ämnen som ofta tas upp. Men också så att vi kan få en överblick över vilka det är som hör av sig. Många av våra finansiärer vill dessutom veta hur många vi har pratat med, vilka åldrar som är vanligast och vilka samtalsämnen som är vanligast. Det som noteras från samtalen är också så pass lite information att det aldrig skulle gå att spåra till ett visst samtal.

Plattformen vi nyttjar för Jourhavande Kompis är vald i första hand för att kunna erbjuda bästa tänkbara IT-säkerhet och GDPR-krav. Läs vår dataskyddspolicy här och läs mer om chattens datahantering här: https://www.zendesk.com/company/privacy-and-data-protection/

 


 

 


 

You are not alone!

Jourhavande kompis is an anonymous chat for children and youth below 25. You can talk to us about anything and everything. Feeling down? Need someone to talk to? We’re here to listen to you and to support you!

We’re no experts, psychologists, or therapists – we’re just young people like yourself who are volunteering their time to support others. The chat is  anonymous.

When we’re open the chat window is visible in the bottom-right corner ↘️

We’re open on Monday-Friday 18:00-21:00 and Saturday-Sunday 14:00-17:00. We stop accepting new chat requests 15 minutes before closing time.