fbpx

Affischer, infomaterial och profilbutiken

Röda Korsets Ungdomsförbund har flera olika typer av infomaterial som lokalföreningarna kan använda sig av. Stor del av materialet är editerbara mallar där en själv skriver in den info som lokalföreningen vill förmedla. Lokalföreningar kan även skapa egna affischer, flyers och foldrar vid intresse och behov. Men innan ni skapar eget material – läs de grafiska riktlinjerna och se tips längre ned på sidan.

Frågor? Maila rkuf@redcross.se. Hör även av dig om det är något du saknar i materialväg!

Affischer, flyers och foldrar

Välj en bra rubrik

  • Rubriken på affischen, eller texten på flyerns framsida, är avgörande då det är den som lockar till fortsatt läsning.
  • Rubriken bör vara enkel och tydlig. Undvik rubriker såsom ”Bli verksamhetsledare!” då det inte är solklart för alla vad en verksamhetsledare är och gör. I ett sånt fall kan det vara bättre att skriva något som fler kan ta till sig såsom ”Vill du göra något viktigt av din tid?”, ”Vill du göra skillnad?”, ”Bli frivillig!” eller liknande.
  • Rubriken bör vara stor nog för att kunna läsas på håll. En tydlig rubrik som ”Bli läxhjälpare!” kan locka personer som redan tidigare funderat på att engagera sig frivilligt att gå fram och läsa vidare.

Skriv korta texter

Tänk på att skriva korta texter, dels för att det finns lite utrymme på en A4-affisch, men även för att läsare lätt tappar intresse om det är för mycket text. Fundera på vad du faktiskt vill förmedla och vad du vill att personen som läser ska känna eller göra. På en annonsaffisch kan du testa med en eller två inspirerande meningar som förklarar verksamheten i ingressen, och håll dig sedan till rak och tydlig information. Till exempel vilka dagar och tider verksamheten är eller vilket datum ni har er infoträff, vart verksamheten eller infoträffen äger rum och hur en gör för att anmäla intresse eller kontakta föreningen.

Editerbara affischer och flyers

För att redigera text i de editerbara mallarna kan du behöva ha Adobe Reader på din dator. Ladda ned programmet gratis här: http://get.adobe.com/se/reader/

 

Enkel affischmall i 6 olika färger. Ladda ned bilagan Editerbara enfärgade affischer i valfri storlek. Skriv in valfri rubrik och text och skriv ut i färg. Valfri utskriftsstorlek.


 

 

 

 

 

 

 

 

Flyer i A5-format med illustration av Lina Forsgren. Både rubriken på framsidan samt brödtexten på baksidan går att redigera. Kräver skrivare med kapacitet att skriva ut dubbelsidigt. Ladda ned bilagan Editerbar flyer med illustration. Skriv ut som dubbelsidig A4 i färg och klipp itu. Välj gärna en tjockare papperstyp om möjligt.

 

 

 

 

 

Affisch i A4 och A3 med illustration av Lina Forsgren. Ladda ned bilaga Edierbar affich A4 eller bilaga Editerbar affich A3 utifrån önskad storlek. Om du väljer A3 så kom ihåg att dubbelkolla inställningarna innan utskrift, då skrivaren kan ha A4 som standardinställning. Skriv ut i färg.


 

 

 

 

 

 

 

Word- och Powerpointmallar

Ladda ned bilagan Worddokument med Röda Korsets Ungdomsförbunds logga i sidhuvud och sidfot

Ladda ned bilagan PowerPoint med Kärlek & Respekt-illustration och Röda Korsets Ungdomsförbunds logga i sidfot

Profilbutiken

Klicka här för att komma till Röda Korset – och Röda Korsets Ungdomsförbunds profilbutik

Det som går att köpa från Ungdomsförbundet är:

  • Tygkasse 50 kr/st
  • Pin med RKUF logga 4,50 kr/st
  • Roll up med RKUF logga 687,50/st

Rutin:

  1. Varje lokalförening fyller i registrering i ett Excel ark (klicka här för att ladda ner det) och mailar detta till meriweb@meri.se
  2. När detta är gjort får beställaren ett mejl med inloggningsuppgifter, kundnummer och enklare instruktioner om hur en beställer
  3. Meri tar emot weborder, lägger den på rätt kundnummer och fakturerar när godset lämnar deras lager.

Skapa eget informationsmaterial

Vid behov kan lokalföreningar ta fram eget infomaterial som är anpassat till lokalföreningen, föreningens verksamhetsgrupper eller lokala events. Det kan vara affischer, foldrar, flyers, trycksaker (tygpåsar m.m.), digitala illustrationer och liknande – det föreningen ser ett behov av helt enkelt. Om föreningen planerar att anlita ett tryckeri för utskrift av materialet bör du be tryckeriet att skicka information om hur materialet ska skapas, för att få så bra upplösning och resultat som möjligt. Behöver du stöd i framtagandet av eget material för föreningen går det bra att kontakta personal.