fbpx
22/08/2019

Nu tillträder Beatrice Amsenius som generalsekreterare för RKUF

Publicerat av: , kommentarer
– Det är med stor glädje som vi på Röda Korsets Ungdomsförbund välkomnar Beatrice Amsenius som ny generalsekreterare. Hon kommer bidra med ett nytt perspektiv och en fallenhet för målgruppsinvolvering, säger förbundsordförande Vera Carlbaum-Wrennmark.

Som utbildad socionom har Beatrice Amsenius arbetat med bland annat hemlöshet och flyktingfrågor. Nu senast kommer hon från Sociala Missionen, som erbjuder råd och stöd till barnfamiljer i frågor som rör migration eller socioekonomisk utsatthet. Där har hon flera års chefserfarenhet. Beatrice har även omfattande utlandserfarenhet från tidigare studier och frivilligarbete i Sydafrika samt arbete i Australien. Född och uppvuxen i Stockholm bor hon här sedan sex år tillbaka med sin man och två barn.

Hur känns det att vara RKUFs nya generalsekreterare?
Jag känner mig jätteglad, hedrad och ödmjuk inför förtroendet. Det jag mest ser fram emot är att vara en del av en kreativ och stark folkrörelse som värnar om alla barns och ungas lika möjligheter och rättigheter

Vad vill du åstadkomma under din tid som generalsekreterare?
Vi lever i en tid av ökande klyftor och polarisering där utsattheten bland barn och unga ökar. Här fyller Ungdomsförbundet en viktig roll genom att erbjuda stöd och gemenskap till alla unga. Samtidigt är vi en stark röst i samhället för alla barns rätt till en trygg uppväxt. Jag vill bygga vidare på vårt arbete så att vi blir ännu mer relevanta och når ännu fler barn och unga.

Vad tar du med dig in i rollen?
Framförallt min långa erfarenhet inom föreningslivet och det ideella, både i Sverige och utomlands. Jag har jobbat både direkt med stödsökande och i ledarroller. Kombinationen av att ha arbetat både strategiskt och operativt är nog min största tillgång.

När kom du först i kontakt med RKUF?
Min första kontakt med RKUF var över tio år sedan i Jourhavande kompis. Det var ett av mina första frivilliguppdrag och en viktig språngbräda för senare uppdrag både inom yrkeslivet och i civilsamhället. Så på så sätt känns det som att cirkeln är sluten – det är kul att vara tillbaka!