fbpx

System och samarbeten inom svenska Röda Korset

Rednet

Svenska Röda Korset har en sida som heter Rednet – där information som rör hela röda kors-rörelsen samlas. Sidan är till för alla som är en del av rörelsen – såväl medlemmar, frivilliga, förtroendevalda och anställda. Här lägger Svenska Röda Korset upp interna nyheter, information om kampanjer, info om bidrag med mera. Det är även möjligt för medlemmar och frivilliga att dela nyheter och artiklar genom Öppna bloggen.

Rednet-konto: För att kunna skapa konton för vissa verktyg såsom Redy (vårt medlemsregister som vi delar med Svenska Röda Korset) och rekryteringsdatabasen (där det går att lägga upp annonser för lediga uppdrag i föreningen) så behövs det först ett Rednet-konto. Rednet-kontot är kopplat till dig som individ, så det är inte möjligt att skapa en användare för lokalföreningen men du kan självklart använda dig av ditt konto i ditt uppdrag i lokalföreningen.

Alla som är medlemmar eller frivilliga kan skapa ett personligt konto.

Skapa ett rednet-konto:

  • Gå in på www.redcross.se
  • Klicka på rubriken Våra sajter i övre högra hörnet på startsidan, och sedan Rednet
  • Ett nytt fönster öppnas. Följ instruktionen för att skaffa ett konto.

För att hålla kontot aktivt, måste en logga inminst en gång per 90 dagar.

Redy

Redy är svenska Röda Korsets medlemssystem, som används av både Röda Korset och Röda Korsets Ungdomsförbund. I Redy går det att få medlemsstatistik, kontaktuppgifter till alla era medlemmar och det går att uppdatera vilka som har förtroende- och frivilliguppdrag inom föreningen. Postmottagare i föreningen och föreningens bankuppgifter registreras också i Redy.

Läs mer om Redy i kapitlet om medlemsvärvning, där finns även bilagor med instruktioner om hur programmet fungerar.

Kretsar

Kretsar är namnet på Röda Korsets motsvarighet till lokalföreningar. I Sverige finns det drygt 900 kretsar, hitta den närmsta kretsen på Röda Korsets hemsida. Det finns många fördelar med att samarbeta med en Röda Kors-krets. Till exempel kan en hjälpas åt vid rekrytering, dela på deltagaravgifter vid mässor, ordna infoträffar tillsammans och dela på möteslokaler. Hos vissa kretsar går det att söka pengar, vissa kretsar vill ha hjälp i sin secondhand-butik och andra kan hjälpa en med styrelsearbete. Tillsammans är ni ETT Röda Kors på er ort! Ta hjälp av varandra och stötta varandra.