fbpx

Utlägg för lokala utbildningar

Att hålla en utbildning för andra frivilliga är väldigt roligt och lärorikt, och är något många inom Ungdomsförbundet har förmågan att göra. För att uppmuntra våra lokalföreningar att anordna och hålla utbildningar för sina frivilliga, så täcker Röda Korsets Ungdomsförbund alla utlägg (t.ex. lokal, fika) som uppkommer vid utbildningen, så länge reseriktlinjerna följs.

Föreningen behöver inte söka pengar för utbildningen i förhand, utan gör egna nödvändiga utlägg och redovisar sedan dessa på vår utläggsblankett för nationell nivå (finns även som bilaga 5 i kap. 7 – Föreningsekonomi). Ifylld blankett och fatshäftade kvitton skickas till föreningens kontaktperson i personalen. Förutom blankett och kvitton ska en deltagarlista från utbildningen också bifogas.

Utbildning på annan ort:
 
Hör gärna med era närliggande föreningar om de har utbildningar på gång, kanske kan ni hålla i en Ideologiutbildning eller en Verksamhetsledarutbildning tillsammans?

När det finns behov och möjlighet för frivilliga att gå en utbildning hos en annan förening, går det bra i mån av plats. Så länge reseriktlinjerna följs och en deltagarlista kan skickas av föreningen som håller i utbildningen, så står Röda Korsets Ungdomsförbund för gjorda utlägg av frivilliga som besöker en annan förening för att gå en utbildning. En bedömning av distans, andra valmöjligheter och ekonomisk hållbarhet ska göras innan anmälan görs, prata gärna med er kontaktperson i personalen.