fbpx
06/12/2019

Ungdomskommissionens första demokratiska val väljer Vera!

Publicerat av: , kommentarer

I ett historiskt första val där unga fick rösta fram Ungdomskommissionen, blev RKUFs förbundsordförande Vera Carlbaum Wrennmark invald under mötet i Genève.

Ett stort ”GRATTIS” till förbundsordförande Vera Carlbaum-Wrennmark som idag blev invald i Ungdomskommissionen inom Internationella Rödakors- och rödahalvmånefederationen (IFRC)! För världens största humanitära organisation var det här första gången som ungdomar själva fick rösta i personval. Tidigare år har vuxna utsett Ungdomskommissionen utan att unga själva har fått vara med och rösta.

– Det känns stort att bli utnämnd till Ungdomskommissionen i det första demokratiska valet! Samtidigt är jag väldigt tacksam att få chansen att kunna lyfta ungas perspektiv inom rörelsen.

Som nyvald har Vera ett tydligt mål:
– Det absolut viktigaste just nu är att använda de strukturer som Ungdomskommissionen har tagit fram för att driva våra sakfrågor.

Vera gick till val med ett fokus på klimatkrisen och mental hälsa. Hon tänker även börja ställa nationella rödakors- och rödahalvmåneföreningar till svars:
– Jag vill se till att nationella föreningar sätter undan pengar för att jobba med ungdomar.