fbpx
29/05/2017

Det unga Röda Korset väljer ny förbundsordförande på Riksårsmötet

Publicerat av: , kommentarer

Den 2-4 juni träffas över 100 unga rödakorsare i Uppsala för Röda Korsets Ungdomsförbunds Riksårsmöte. Efter fem framgångsrika avgår förbundsordförande Hala Mohammed och en ny förbundsordförande ska väljas. En strategi för de kommande tre åren ska också antas.

Ungdomsförbundet har de senaste åren fokuserat på fem kärnverksamheter för att öka ungas sociala trygghet och bidra till att unga migranter får en bättre start i Sverige. Bland annat drevs förra året verksamheter för 800 ensamkommande ungdomar och 4228 elever i högstadiet och gymnasiet fick prata om asylrätt i rollspelet På Flykt.

-Jag är stolt över att vi har blivit en större organisation men också att vi har nischat oss. Tänker en på ensamkommande så tänker en på Röda Korsets Ungdomsförbund. För några år sedan var vi en av få organisationer i Sverige som jobbade med den målgruppen, säger avgående förbundsordförande Hala Mohammed.

Ny förbundsordförande väljs på Riksårsmötet

Tove Kopperdal från Norrköping är valberedningens förslag till ny förbundsordförande på en 2-årig mandatperiod. Hon är jurist med inriktning mot folkrätt och har med sig ett långt engagemang i civilsamhället, framförallt från moderorganisationen Röda Korset.

Helene Drott från Stockholm kandiderar också till förbundsordförande, utanför valberedningens förslag. Hon är idag ledamot i förbundsstyrelsen för Ungdomsförbundet, har en magisterexamen i Political Science och arbetar som handläggare på Pakistans ambassad.