fbpx
15/02/2020

111 dagar kvar till Riksårsmötet 2020!

Publicerat av: , kommentarer

Idag är det exakt 111 dagar kvar till årets höjdpunkt: Riksårsmötet 2020 i Uppsala 5-7 juni!

Årets viktigaste händelse närmar sig med stormsteg, och i år är det extra spännnande! Här kommer tips på vad du kan göra i väntan på juni:

Läs propositionerna

Propositionerna, vilket är förbundsstyrelsens förslag till Riksårsmötet, finns nu ute för er att läsa och det är med stor glädje vi äntligen presenterar förbundsstyrelsens förslag på Strategi 2021–2023!

Läs, diskutera, ifrågasätt och tyck till om strategin och propositionerna – förbundsstyrelsen tar gärna emot alla era frågor!

Propositioner 2020

Skriv en motion

En motion är ett sätt för medlemmar att komma med förslag som påverkar hela organisationen. Förslaget lämnas till Riksårsmötet där det diskuteras och fattas ett beslut. Skicka in era motioner senast 10 april till forbundsstyrelsen@redcross.se. Läs mer om motioner och propositioner i Föreningshandboken!

 

Kandidera till ett nationellt förtroendeuppdrag

På Riksårsmötet 2020 ska nya personer väljas in i styrelsen, valberedningen, och till verksamhetsrevisorer. Vill du ta ditt uppdrag hos Röda Korsets Ungdomsförbund till nästa nivå?

Mejla den nationella valberedningen på valberedning.rkuf@redcross.se för att anmäla ditt intresse eller för att veta mer!

Delta på Riksårsmötet 2020

  • Ombud
    Varje lokalförening väljer sina egna ombud. Kolla med din lokalförening om det finns några platser kvar! När du har blivit vald måste du själv fylla i anmälan, som görs senast före den 1 maj. Anmälan öppnar 1 mars och du hittar den på rkuf.se/riksarsmotet-2020/.
  • Funktionär
    Är du intresserad av att vara med där det händer? Vill du nätverka med andra inom rörelsen? Kom som funktionär på Riksårsmötet! Kontakta oss på riksarsmotet@redcross.se för att få veta mer