fbpx
29/08/2019

Frukostklubben firar 10-årigt samarbete med Kellogg’s

Publicerat av: , kommentarer

I 10 år har Röda Korsets Ungdomsförbund haft ett samarbete med Kellogg’s (ni vet, företaget som gör flingor).  Just nu har vi en gemensam kampanj som fokuserar på att rekrytera nya frivilliga till våra frukostklubbar. Runt hyllorna i olika livsmedelsbutiker kommer det stå om vårt samarbete – och hur du kan blir frivillig!

Hur samarbetet startade
1930 skänkte Kellogg’s grundare W.K. Kellogg hela sin rikedom till The Kellogg Foundation – en stiftelse som än idag bidrar med pengar till olika frukostinitiativ runt om i världen. Under namnet ”Breakfast for better days” bidrar Kellogg’s med mat och finansiering till projekt som liknar Frukostklubben, bland annat i Tyskland, Danmark, Kanada, Sydafrika och Australien.

Frukostklubben gör skillnad
I Sverige inleddes samarbetet 2009 och nu har vi alltså drivit verksamheten ett helt decennium med hjälp av medel från The Kellogg Foundation och andra bidragsgivare. För detta är vi mycket tacksamma. Vi ser att Frukostklubben är uppskattad bland elever och lärare. Våra frivilliga ger dessutom ungdomar en trygg, näringsrik och bra start på dagen. Tack till Kellogg’s och varmt välkomna alla nya frivilliga <3

Anmäl dig nedan om du vill bli frivillig i en frukostklubb!