fbpx
16/02/2017

Hala Mohammeds bästa tips till nästa förbundsordförande

Publicerat av: , kommentarer

I juni väljer riksårsmötet en ny förbundsordförande som ska leda Röda Korsets Ungdomsförbund de närmaste två åren. Hala Mohammed, som varit vår förbundsordförande i snart fem år delar med sig av sina bästa tips. Missa nu inte chansen att nominera dig själv eller någon du tycker ska bli vår nästa förbundsordförande! Senast 1 mars.

1. Ta din tid. Ingen förväntar sig att du ska kunna allt från början.

Kom ihåg att du tar över efter någon som suttit i fem år. Det har tagit fem år för mig att lära mig allting. Det är ingen som förväntar sig att du ska kunna allt, det är helt okej att börja med de förutsättningar du har. Lyssna mycket och stressa inte, du behöver inte sätta din prägel direkt. Du är vald för att leda organisationen tillsammans med förbundsstyrelsen som ett team.

2. Jämför dig inte med dina företrädare. Det är inte det organisationen behöver.

Jag ska erkänna det, jag tyckte det var läskigt att ta på mig det här uppdraget. Jag hade ju aldrig suttit i förbundsstyrelsen, utan kom från en lokalföreningsstyrelse. Min företrädare var på ett visst sätt, och det passade organisationen då. I början tror jag att jag försökte jag passa in i en mall över hur min företrädare var. Sen märkte jag att det som funkade bäst var att vara mig själv.

Så jag skulle säga till min efterträdare, försök inte bli nya Hala, för det är inte det som organisationen behöver.

3. Ha kul!

Det här är en begränsad tid i ditt liv, och den kommer inte att komma tillbaka, så ha kul! Och tänk vad mäktigt det är; Rödakorsrörelsen finns i 190 länder i världen och engagerar miljontals frivilliga. Men det är bara ett hundratal som får äran att vara ledare för en nationell rödakorsförening. Du kommer vara en av dem!

Är du nyfiken och har ett hjärta för humanitet? Missa inte chansen att nominera dig själv, eller någon du tycker passar, till förbundsordförande i Röda Korsets Ungdomsförbund. Senast 1 mars 2017.

Kärlek och respekt! /Hala Mohammed