fbpx
29/09/2017

Matilda är frivillig i frukostklubben: ”Att en så enkel sak som frukost kan sprida så mycket glädje”

Publicerat av: , kommentarer

Förra veckan startade en ny frukostklubb på Vikingaskolan i Lund och det blev en riktig succépremiär. Vi ställde några frågor till Matilda Regell, en av de frivilliga i Frukostklubben.

Vad betyder frukost för dig?

Jag har inte alltid ätit frukost och det är först nu de senaste åren som jag börjat att uppskatta det. Ljudet från kaffebryggaren och en lugn morgon är svårt att slå.

Vad gör ni i Frukostklubben?

Vi serverar frukost till högstadieelever varje fredagsmorgon och ser till att de får en fin start på dagen.

Hur gick premiären av Frukostklubben i Lund?

Det blev en succé. Hela skolcafeterian fylldes av 50 frukostsugna ungdomar. Lärare på skolan sa att eleverna pratade om frukosten hela dagen och att många av eleverna kändes positiva när den första lektionen började.

Varför ska en engagera sig i Frukostklubben?

Att en så enkel sak som frukost kan sprida så mycket glädje. Första gången jag var med och tog bussen kl 6 på morgonen, undrade jag vad jag egentligen höll på med, jag är för övrigt världens mest morgontrötta människa. Men så fort frukosten började så försvann all trötthet av att se hur mycket eleverna uppskattar det.

Vad är det bästa med att vara frivillig i Röda Korsets Ungdomsförbund?

Det bästa är att få träffa alla ungdomar både de som är frivilliga inom Ungdomsförbundet och de som deltar i våra verksamheter. Oavsett vilken roll en har så gör vi något fint tillsammans.

Om du fick välja vem du ville i hela världen som skulle komma och hjälpa till en morgon i Frukostklubben, vem skulle det vara?

Svårt, jag tänker någon som är sjukt bra på att steka pannkakor, först till kvarn!

Vill du också bli frivillig i Frukostklubben?

Just nu behövs det frivilliga i Uppsala, Stockholm, Göteborg, Lund och Malmö. Kontakta lokalföreningen för mer information!

Namn: Matilda Regell
Bor i: Malmö
Aktiv i: Röda Korsets Ungdomsförbund Lund
Huvudsyssla: Student
Favoritmat: Meze

Faktaruta frukostklubben:

-Frukostklubben startade år 2009 i Malmö och är en verksamhet som innebär att frivilliga åker ut till en skola och anordnar frukoststunder för eleverna, så att de får en bra start på dagen.
-I frukostklubben är maten viktig men mötet ännu viktigare, det handlar om att skapa en lugn och trygg miljö där ungdomarna kan möta våra frivilliga och varandra över en god frukost.
-Totalt drivs det frukostklubbar på 7 olika skolor i Sverige. Från Malmö har frukostklubben spridit sig vidare till Göteborg, Stockholm, Uppsala och nu Lund. Frukostklubbarna är mycket uppskattade av såväl elever som lärare.