fbpx
09/09/2013

Bli spelledare för På Flykt i höst

Publicerat av: , kommentarer

Just nu söker vi dig som vill påverka ungas värderingar och motverka främlingsfientlighet!

På Flykt är Röda Korsets Ungdomsförbunds textbaserade rollspel där deltagarna tvingas att fly från Sverige mot en okänd framtid. Ständigt ställs deltagarna inför olika val. Val som också får kännbara konsekvenser.

På Flykt är framtaget för att göra siffror och information till någonting som känns i magen. En upplevelse som en inte blir av med lika lätt som en vänder blad i tidningen. Tunga ämnesområden och svåra frågor blir enkla att ta till sig genom spelets upplägg.

Som spelledare i På Flykt är det din uppgift att guida deltagarna genom spelet och finnas till hands för att möta de tankar som dyker upp hos deltagarna. Innan du håller spelet får du intern utbildning av Röda Korsets Ungdomsförbund. Efter utbildningen får du också vara med när andra spelledare håller spelet som observatör. Efter det är det dags att hålla spelet tillsammans med andra spelledare. Vanliga deltagare brukar vara skolelever, studenter, boendepersonal och deltagare vid arrangemang som MR dagarna.

Du tar själv ställning till ifall du kan hålla ett specifikt spel när förfrågan med plats, ort och forum dyker upp från personalen som administrerar bokningarna. De flesta spel hålls på vardagar, eftersom elever i skolan är vår viktigaste målgrupp för spelet. Röda Korsets Ungdomsförbund står för resekostnader, boende och mat när du är ute på uppdrag. Det enda du förbinder dig till att hålla i minst tre spel som färdigutbildad spelledare. Du får självklart intyg när du fullgjort uppdraget och kan använda ditt engagemang som en merit i framtiden!

Vill du veta mer? Kontakta vår nationella konsulent Johanna på johanna.lindvall@redcross.se eller 070-2519760.

Vet du fler som vill bli spelledare? Tipsa genom att sprida rekryteringsaffischen!

På Flykt annons med illustration