fbpx
11/02/2013

Digitala styrelsetips

Publicerat av: , kommentarer

Det är många nu som är nya på sina poster i styrelserna och ni kanske nyss var på styrelseutbildningen. Det här är en spännande tid, men kanske också en tid då ni känner lite osäkerhet kring vart alla verktyg och mallar för styrelsearbetet finns. För att underlätta lite i det här tipsar vi om några bra verktyg att ha koll på.

Det allra viktigaste verktyget styrelsearbetet är föreningshandboken, som nu också uppdaterats ordentligt för att bli mer lättillgänglig.

Många av er har frågor om hur sidorna på rkuf.se ska administreras. Här finns tips på hur ni gör. Saknar ni lösenord eller administratörsrättigheter till hemsidan skickar ni ett mail till elias.holm@redcross.se.

Det finns mycket saker man kan göra med hemsidan och ni får själva hitta er ambitionsnivå. Bra saker att hålla uppdaterade är information om kontaktpersoner, vilka verksamheter ni har igång (en verksamhetsgrupp för varje verksamhet) och en kort presentation av lokalföreningen.

Mallar, affischer och logo

Wordmall – När ni skriver informationslappar och officiella dokument är det snyggt om vi tillsammans i organisationen har en enhetlig layout.

Powerpointmall – Ska ni hålla i en presentation eller göra en snygg presentation till bloggen kan ni använda denna mall.

Logotyp – vår logotyp i olika format finns här.

Behändiga nätverktyg

Det finns oändligt många gratisverktyg på nätet som ni kan använda. Låt inte verktygen ta över bara så ni känner att de tar mer tid än de ger. Se vilka behov ni har och vad ni kan få hjälp med från verktygen. Här ger jag tips på några gratisverktyg som kan hjälpa er i ert dagliga arbete.

Rkuf.se – här får ni information om mycket av det som händer i Ungdomsförbundet. Längst ner på sidan kan ni även trycka på prenumerera på våra nyheter och få in huvudnyheterna direkt till ex. Google reader.

Dropbox – dela mappar med andra. Finns både som hemsidebaserat och som program ni laddar ner till datorn

Mailchimp – skapa snygga nyhetsbrev med information om vad som händer i föreningen. Fråga kommunikatörerna om ni vill ha tillgång till en färdig Ungdomsförbundet-mall. Kom ihåg att alla ni lägger till i nyhetsbrevet gått med på att de vill vara med.

Google reader och Feedly – så kallade RSS-läsare där ni samlar ihop nyhetsflöden från flera sidor till ett enda flöde. Google reader räcker för det mesta, finns även möjlighet att dela ut ett sammanställt nyhetsflöde. I Feedly blir det lite snyggare layout.

Tweetdeck – ett program för att hantera twitterflödet. Några bra funktioner är att ni kan bevaka sökord och ställa in tidsinställda tweets.

Scribd – smidigt sätt att dela pdf-filer. Även bra för att leta upp och läsa officiella rapporter.

Slideshare – dela med er av era presentationer eller inspireras av andras.

Techsoup

Många program som man normalt behöver betala för kan vi i ideell sektor få gratis genom Techsoup sverige, framförallt gäller det Microsofts produkter som ex. Officepaketet. Techsoup har också något de kallar för Onsdagssupporten där man kan få tips och hjälp om olika saker.