fbpx
20/06/2013

”Engagerade tal och nice musik avlöste varandra”

Publicerat av: , kommentarer

Under långhelgen, 6-9 juni, samlades ett hundratal frivilliga från hela landet – det var dags för Röda Korsets Ungdomsförbunds riksårsmöte, eller RÅM som det ofta kallas. RÅM är Ungdomsförbundets högsta beslutande organ. Det är under RÅM beslut om hur organisationen ska komma att arbeta i framtiden tas. Och i år var det björkarnas stad, Umeå som tillsammans med Sollefteå och deras lokalförening fått möjligheten att stå för arrangemanget.

Förutom att förutsättningarna vad gäller lokaler var bättre i år (stort TACK till Midgårdsskolan och Umeå och Sollefteå lokalförening) så var även mötesformen aningen ändrad i det att vi i år hade möjligheten att ha diskussion även i plenum. Något som var väldigt uppskattat. Positivt var också alla nyanserade och kreativa diskussioner under Påverkanstorget som sedan ledde fram till viktiga beslut i plenum.

Men vad blev då egentligen utgången, vilket var det viktigaste beslutet? Och vad var mest minnesvärt under långhelgen?

– Det absolut mest omdiskuterade under det här årets RÅM måste ha varit motionen om huruvida Ungdomsförbundet, i en större utsträckning skulle komma att profilera sig som en feministisk organisation. Ett viktigt förslag som också klubbades igenom, säger förbundsordförande Hala Mohammed.

– Mest minnesvärt måste jag säga, var dels vad jag precis pratade om – motionen om feminism – men också manifestationen!

Hala berättar att årets manifestation var lite mer avslappnad än tidigare.

– Det var engagerande tal och nice musik som avlöste varandra. Hala poängterar också vad kul hon tycker att det är att det var så pass många nya ansikten, det var till och med så att majoriten var ”förstaårs-RÅMARE”.

Sammantaget tycker Hala att årets RÅM var kanonbra, från ax till limpa. Hon tillägger också att – Även om RÅM är det enskilt bästa tillfället för frivilliga att påverka och göra sin röst hörd så är vi alltid tacksamma för input på hur vi kan göra ett bättre arbete. Men framförallt vill jag säga stort TACK till alla er som var med och bidrog och gjorde årets RÅM till det hittills bästa RÅM, glad sommar på er!

Vill du veta vilket beslut som tog gällande alla motioner och propositioner? Kolla här.