fbpx
26/11/2015

Ett oönskat behov. Jourhavande kompis behövs!

Publicerat av: , kommentarer

Idag släpper vi rapporten Ett oönskat behov om Jourhavande kompis verksamhet 2014. Jourhavande kompis är en anonym chattjour för alla upp till 25 år.

Jourhavande Kompis behövs! Allt för många unga känner sig ensamma och mår dåligt. De måste kunna vända sig till någon som lyssnar. Behovet är stort. 2014 genomfördes 3731 viktiga samtal i Jourhavande kompis, det är en ökning med mer än 1000 samtal från året innan. ett oönskat behov_redigerad webbGrunden är att unga stöttar unga. Att alla är anonyma. Och att de unga pratar med en kompis, istället för med en professionell.

Rapporten riktar sig till alla som har ett intresse för Jourhavande kompis, ungas situation eller Röda Korsets ungdomsförbund.

”Det finns ett tydligt behov av att stärka den sociala tryggheten i samhället för barn och unga. I ett samhälle som ställer allt högre krav på individen möter Röda Korsets Ungdomsförbund många barn och unga som inte klarar sin skolgång, inte har en aktiv fritid, och som saknar ett fungerande och tryggt socialt nätverk” säger Hala Mohammed, förbundsordförande för Röda Korsets ungdomsförbund.

Om Jourhavande kompis
Jourhavande kompis är chattjouren för alla upp till 25 år. Du som chattar är anonym och det är du som bestämmer vad du vill prata om. Hit kan du vända dig för att snacka om precis vad som helst. Jourhavande Kompis drivs av Röda Korsets Ungdomsförbund och bemannas av frivilliga. Vi finns här för att lyssna och vara ett stöd för dig. Vi är själva unga och inga experter – psykologer eller terapeuter.

Läs rapporten här Ett oönskat behov

Chatta med Jourhavande kompis på www.jourhavandekompis.se